Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα πυρηνικά - Σταθερή η θέση των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα πυρηνικά - Σταθερή η θέση των ΗΠΑ
Παρόλα αυτά ο αμερικανός πρόεδρος αφήνει την πόρτα ανοιχτή για τον Kim
Για παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα οι ΗΠΑ για τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων της.
Τις κατηγορίες εξαπέλυσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Donald Trump, John Bolton ο οποίος υπογράμμισε πως οι αποφάσεις του ΟΗΕ απαγορεύουν ρητά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.
Ο Bolton, βρίσκεται στην Ιαπωνία, προκειμένου να προετοιμάσει την τετραήμερη επίσημη επίσκεψη Trump στην Ιαπωνία.
Πριν από λίγες ημέρες ο Kim Jong Un επέβλεψε την πρώτη εκτόξευση νέου οπλικού συστήματος της Βόρειας Κορέας. Πρόκειται για σχετικά μικρό, ταχύτατο πύραυλο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό το οπλικό σύστημα θα κρύβεται πιο εύκολα, όπως και ότι θα εκτοξεύεται και θα ελίσσεται εν πτήση.
Η Ουάσινγκτον δεν έχει μεταβάλει τη θέση της μετά την πιο πρόσφατη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας στο Ανόι του Βιετνάμ, δήλωσε ακόμη ο Bolton, ωστόσο σημείωσε, ότι «ο αμερικανός πρόεδρος αφήνει την πόρτα ανοιχτή για τον Kim». Ο πρόεδρος Trump αναμένεται να συζητήσει τη Δευτέρα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Sinzo Abe μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, αλλά και για την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης