Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες απειλές Akar: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει προκλητικές πράξεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Νέες απειλές Akar: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει προκλητικές πράξεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο
Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας
Επιμένει στην  επιθετική ρητορική των τελευταίων ημερών  η Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Hulusi Akar να απευθύνεται απειλητικά, τόσο προς την Αθήνα, όσο και στη Λευκωσία.
«Η Τουρκία αναμένει, πως δεν θα αντιμετωπίσει  προκλητικές πράξεις και ανεύθυνες δηλώσεις για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Akar το Σάββατο (25/5/2019).
«Δεν επιτρέπονται προκλητικές πράξεις και ανεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες δεν βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Hulusi Akar  στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης της Τουρκίας «Θαλασσόλυκος 2019».
«Η επιθυμία και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, που έχει τις μεγαλύτερες ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο, και της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’ να γίνονται σεβαστά.
Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα.
Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμα μας»,συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Η Τουρκία, σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη λύπη της για τα προβλήματα του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου ασκεί προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση επίλυσής τους, συμπλήρωσε ο Akar.
Η Άγκυρα αμφισβητεί με επιμονή το νόμιμο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Μεγαλονήσου, με το σκεπτικό πως και το ψευδοκράτος έχει δικαίωμα στους πόρους της περιοχής.
Η Τουρκία αμφισβήτησε με συνέπεια τη μονομερή διάνοιξη της ελληνοκυπριακής διοίκησης στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν επίσης δικαιώματα στους πόρους της περιοχής.
Αναφορικά με τις πρόσφατες συνομιλίες με την Ελλάδα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο Akar σημείωσε:
«Οι συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα προς την κατεύθυνση της συμφωνίας που συνάψαμε με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη».
«Πιστεύω ότι αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στο μέλλον και εκτιμώ ότι θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης