Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Αιχμές Di Maio κατά Salvini για τις απελάσεις μεταναστών στην Ιταλία - Δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις

Deutsche Welle: Αιχμές Di Maio κατά Salvini για τις απελάσεις μεταναστών στην Ιταλία - Δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις
Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών δεν έχει να παρουσιάσει προόδους ως προς τις απελάσεις
Μια νέα διαμάχη, με αφορμή τον χαμηλό αριθμό των μεταναστών που απελαύνονται από την Ιταλία, έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους στη Ρώμη.
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης για απέλαση των περίπου 500.000 προσφύγων που βρίσκονται παράτυπα στην Ιταλία, δεν εκπληρώνονται με το Κίνημα των 5 Αστέρων να κατηγορεί ευθέως τον Matteio Salvini.
Ο υπ. Συγκοινωνιών Dannilo Tonineli δήλωσε πως «αυτό που πρέπει να επιταχυνθεί είναι η διαδικασία των απελάσεων. Τους επόμενους μήνες αναμένουμε από τον υπ. Εσωτερικών Matteo Salvini βελτιώσεις σε αυτό τον τομέα».
Οπως σχολιάζει η Deutsche Welle, πέρυσι στον προεκλογικό του αγώνα ο επικεφαλής της Λέγκας και μετέπειτα υπ. Εσωτερικών Matteo Salvini είχε ξεσηκώσεις τα πλήθη που τον παρακολουθούσαν με τις αντιμεταναστευτικές του δηλώσεις όπως «θέλω να γεμίσω αεροπλάνα για να επιστρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες εκεί απ΄ όπου ήρθαν. Υπερβολικά πολλοί από αυτούς τριγυρνάνε στο Μιλάνο και στη Ρώμη. Δεν το αντέχω πλέον».
Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών δεν έχει να παρουσιάσει προόδους ως προς τις απελάσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Marco Maniti.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπ. Εσωτερικών από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 5 Μαΐου απελάθηκαν 2.179 πρόσφυγες και μετανάστες και 122 επέστεψαν οικειοθελώς στις πατρίδες τους. Κατά μέσο όρο δηλαδή η Ρώμη απελαύνει από τις αρχές του χρόνου 19 πρόσφυγες τη μέρα, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση 20.
Ένας σημαντικός λόγος για τις καθυστερήσεις είναι, μεταξύ άλλων, η άρνηση της Τυνησίας να επισπεύσει την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για την επιστροφή της πλειονότητας των παράτυπων προσφύγων που είναι Τυνήσιοι.
Το σχετικό αίτημα από πλευράς Salvini, μόλις ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών, προς τον Τυνήσιο ομόλογο του απορρίφθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης