Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση ΛΑ.Ε σε ΥΠ.ΕΣ.: Ξεχειλίζει η υποκρισία της κυβέρνησης για τη νοθεία των εκλογών στο Λονδίνο

Απάντηση ΛΑ.Ε σε ΥΠ.ΕΣ.: Ξεχειλίζει η υποκρισία της κυβέρνησης για τη νοθεία των εκλογών στο Λονδίνο
"Η πρόταση του ΥΠ.ΕΣ. για την άρση του αδιεξόδου να γράφει ο ψηφοφόρος σε λευκά ψηφοδέλτια τον τίτλο του ψηφοδελτίου της ΛΑ.Ε και τα ονόματα των υποψηφίων είναι τουλάχιστον μια πρόταση γελοία", απαντά η ΛΑ.Ε
«Η κυβερνητική υποκρισία και ο αμοραλισμός ξεχειλίζουν στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις τεκμηριωμένες καταγγελίες της ΛΑ.Ε για νοθεία στην κάλπη των ευρωεκλογών του Λονδίνου», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα σε νέα ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη ΛΑ.Ε, «το Υπουργείο Εσωτερικών αποσιωπά χωρίς αιδώ με «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» τα στοιχεία που του παρουσίασε η ΛΑ.Ε και αποδεικνύουν αδιάσειστα ότι τα ψηφοδέλτια της τελευταίας εστάλησαν στο Λονδίνο.
Η πρόταση του ΥΠ.ΕΣ. για την άρση του αδιεξόδου να γράφει ο ψηφοφόρος σε λευκά ψηφοδέλτια τον τίτλο του ψηφοδελτίου της ΛΑ.Ε και τα ονόματα των υποψηφίων είναι τουλάχιστον μια πρόταση γελοία και ατελέσφορη που καταργεί και τη μυστικότητα της ψήφου, ενώ είναι ιδανική για να βγαίνουν άκυρα τα ψηφοδέλτια της ΛΑ.Ε».
Η Λαική Ενότητα τονίζει πως «είναι τραγικό ότι η κυβέρνηση, αντί να εισακούσει τις προτάσεις της ΛΑ.Ε, συνεχίζει χωρίς ντροπή και με μακιαβελικό πνεύμα μια ψηφοφορία που ευτελίζει και καταρρακώνει κάθε ίχνος ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας».
 «Δυστυχώς, πολλές βρομιές και σκοπιμότητες συμβαίνουν τελευταία.
Από τις πολιτικές διώξεις και τη φίμωση της φωνής κομμάτων μέχρι τη νόθευση εκλογικών διαδικασιών και όλα αυτά σε βάρος της ΛΑ.Ε»,συμπληρώνει η Λαική Ενότητα και καταλήγει «σύμπτωση;
Ή μια εκνευρισμένη κυβέρνηση που έχει απωλέσει τον έλεγχο και επιδίδεται σε άνευ προηγουμένου μακαρθισμό σε βάρος της ΛΑ.Ε;».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Σάββατο 25/5 η  Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) σε ανακοίνωσή της  έκανε λόγο για «νοθεία και παραχάραξη της εκλογικής διαδικασίας στο Λονδίνο», αναφέροντας ότι στα εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές που βρίσκονται στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο «δεν υπάρχουν και επομένως δεν δίδονται ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας- Μέτωπο Ανατροπής».
Απαντώντας στη ΛΑ.Ε. το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ευθύνη του κάθε κόμματος αποτελεί η εκτύπωση και έγκαιρη παράδοση των ψηφοδελτίων στο εσωτερικό  και στις κατά τόπους πρεσβείες του εξωτερικού, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε, σήμερα τα ξημερώματα, η μη ύπαρξη ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Ενότητας» στην πρεσβεία του Λονδίνου, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος, όσο και με την οικεία πρεσβευτική αρχή και τον αρμόδιο δικαστικό αντιπρόσωπο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Προς το σκοπό αυτό, μάλιστα, απεστάλη και κατεπείγον έγγραφο, με το οποίο διευκρινίζεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν «λευκά» (άγραφα) ψηφοδέλτια, τα οποία οι εκλογείς μπορούν να συμπληρώσουν χειρόγραφα, από τη στιγμή που ελλείπουν έντυπα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος, όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης