Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Bolton: Οι πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ

Bolton: Οι πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Είναι η πρώτη φορά, που ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει τις δοκιμές ως παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ
Οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, John Bolton, ο οποίος προέτρεψε τον Kim Jong Un να επιστρέψει στις συνομιλίες αποπυρηνικοποίησης.
Είναι η πρώτη φορά, που ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει τις δοκιμές ως παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που αποσκοπούσαν στην ανάσχεση των πυρηνικών και πυραυλικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας και προηγήθηκε μιας τετραήμερης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στην Ιαπωνία.
«Η απόφαση του ΟΗΕ απαγορεύει την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε ο Bolton.
Οι δοκιμές της Βόρειας Κορέας περιελάμβαναν βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας και έτσι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι ήταν παραβίαση, πρόσθεσε.
Ο Bolton σημείωσε ότι, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι ανοικτές σε συνομιλίες με το καθεστώς του Kim αλλά δεν αλλάζει η θέση τους πάνω στο ζήτημα.
«Ο Trump κράτησε την πόρτα ανοιχτή για τον Kim, το επόμενο βήμα είναι ο Kim να περάσει μέσα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας παρότρυνε επίσης τον Kim να συμφωνήσει σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe, η οποία είπε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην επανέναρξη του διαλόγου για τα προγράμματα όπλων της Βόρειας Κορέας.
Μια σύνοδος κορυφής Abe - Kim «θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε αυτό», είπε ο Bolton.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης