Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Συνάντηση αντιπροσώπων των Maduro – Guaido για διπλωματική λύση στην πολιτική κρίση

Βενεζουέλα: Συνάντηση αντιπροσώπων των Maduro – Guaido για διπλωματική λύση στην πολιτική κρίση
Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα στο Όσλο
Συνάντηση στο Όσλο θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα αντιπρόσωποι του προέδρου της Βενεζουέλας, Nikolas Maduro και του ηγέτη της αντιπολίτευσης, J. Guaido σε μια προσπάθεια να βρεθεί διπλωματική λύση στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη Βενεζουέλα.
Όπως έγινε γνωστό, αντιπρόσωποι από τις δύο πλευρές θα συναντηθούν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο την επόμενη εβδομάδα στο Όσλο, στο πλαίσιο της νορβηγικής μεσολάβησης.
Σε ανακοίνωση του ο Guaido ανέφερε ότι αντιπρόσωποί του θα «συναντηθούν τόσο με στελέχη της νορβηγικής κυβέρνησης, όσο και με αντιπροσώπους του καθεστώτος», όπως αποκαλεί την κυβέρνηση του Μαδούρο.
Την περασμένη εβδομάδα στο Όσλο αντιπροσωπείες των δύο πλευρών είχαν συνομιλίες εκ του σύνεγγυς, μέσω των νορβηγών οικοδεσποτών τους, χωρίς άμεσες διμερείς επαφές.
Καθώς η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τη βαθύτερη πολιτική και οικονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας της, η κυβέρνηση του Maduro και η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Guaido αποδέχθηκαν την πρόταση της Νορβηγίας να μεσολαβήσει και αντιπρόσωποι των δύο πλευρών είχαν επαφή τουλάχιστον σε μία περίπτωση στο Όσλο τον Μάιο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας ανέφερε νωρίτερα χθες Σάββατο ότι τα δύο στρατόπεδα αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Όσλο την επόμενη εβδομάδα.
«Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αναζήτηση μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών στη Βενεζουέλα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της νορβηγικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης