Πέππας (πρόεδρος Αρείου Πάγου): Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

Πέππας (πρόεδρος Αρείου Πάγου): Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία
"Yπάρχει πληρότητα των δικαστικών αντιπροσώπων σε όλα τα εκλογικά τμήματα", ανέφερε ο Β. Πέππας
Αν και η σημερινή εκλογική διαδικασία είναι πρωτόγνωρη εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν διπλάσια τα εκλογικά τμήματα και συνεπώς υπήρχε ανάγκη για διπλάσιους δικαστικούς αντιπροσώπους, εξελίσσεται ομαλά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Πέππας.
Όπως ανέφερε ο κ. Πέππας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες συνεργάστηκαν, ο Άρειος Πάγος έκανε το καλύτερο δυνατόν ώστε να εξασφαλίσει την ύπαρξη δικαστικών αντιπροσώπων σε κάθε εκλογικό τμήμα και ήδη από χθες νωρίς το βράδυ σε επικοινωνία που είχαμε με τους εφόρους όλων των Περιφερειών της επικράτειας, μας είχαν ενημερώσει για το ότι υπάρχει πληρότητα των δικαστικών αντιπροσώπων σε όλα τα εκλογικά τμήματα».
Πρόσθεσε ότι «όπου χρειάστηκε, λόγω ασθενειών, κωλυμάτων κλπ να αναπληρώσουν κάποιους, τους αναπλήρωσαν έγκαιρα ώστε έγκαιρα να ετοιμαστούν και να παραλάβουν τα εκλογικά τμήματα, πράγμα που φάνηκε και από την έναρξη της ψηφοφορία σήμερα καθώς δεν υπήρχαν προβλήματα».
Κληθείς να απαντήσει στο εάν βοήθησε την εκλογική διαδικασία το γεγονός ότι υπάρχουν, σε πολλά εκλογικά κέντρα, κυρίως αστικά, δύο γραμματείς, ο κ. Πέππας ανέφερε ότι «βοήθησε πάρα πολύ διότι είναι γνωστό ότι στις εκλογές, αυτό δείχνει η εμπειρία μας από το παρελθόν, δεν παρουσιάζονται τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
Συνήθως ένα ή δύο να παρουσιαστούν, σε εξαιρετικές περιπτώσεις παρουσιάζονται και περισσότερα».
«Το γεγονός ότι υπήρχαν δύο γραμματείς αναπλήρωσε, σε μεγάλο βαθμό, την έλλειψη των μελών της εφορευτικής επιτροπής», συμπλήρωσε και τόνισε «όταν κάποιος δεν θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όσο και αν τον αναγκάσεις, δεν θα είναι αποδοτικός».
«Επομένως αυτοί που μένουν και εκτελούν το έργο αυτό, το οποίο είναι υπεύθυνο, αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων και εύχομαι να έχουν καλή δύναμη το βράδυ που είναι το δύσκολο κομμάτι της διαλογής και θα χρειαστεί λίγη υπομονή γιατί είναι πολλές οι διαδικασίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS