Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νικολακόπουλος: Πρώτη η ΝΔ με 33%, ΣΥΡΙΖΑ με 25,5% και τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 7,5% - Στην Ευρωβουλή ο Βελόπουλος με 4%!

tags :
Νικολακόπουλος: Πρώτη η ΝΔ με 33%, ΣΥΡΙΖΑ με 25,5% και τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 7,5% - Στην Ευρωβουλή ο Βελόπουλος με 4%!
Στο 7,5% έως 8% η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Ο Κυριάκος Βελόπουλος αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη, εάν φυσικά επαληθευθεί ο γνωστός επικοινωνιολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελληνική Λύση όχι μόνο θα εισέλθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ποσοστό που μπορεί να φθάσει και το 4%.
Αναφορικά με τα επονομαζόμενα μεγάλα κόμματα, ο κ. Νικολακόπουλος εκτίμησε ότι η ΝΔ θα κατακτήσει ποσοστό κοντά στο 33%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 25,5%.
Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% και τέταρτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5%.
«Σαφώς πρόκειται για μία καθαρή και ιδιαίτερα σημαντική νίκη της ΝΔ», εκτίμησε ο Ηλίας Νικολακόπουλος και συνέχισε: «Η ΝΔ κερδίζει τον στόχο της πλειοψηφίας, αποκτά 33,5 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με την εκτίμηση της Κapa Research.
Μια διαφορά με βάση τους μέσους όρους περίπου στις 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Από ό,τι φαίνεται, η ΝΔ επιβεβαίωσε τη συσπείρωση με εισροές και από άλλους χώρους.
Ένα κομμάτι των ψηφοφόρων της ΧΑ εισέρρευσε στη ΝΔ και άλλο ένα στην ‘’Ελληνική λύση’’ του κ. Βελόπουλου.
Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τις Ευρωεκλογές του ‘14 και λίγο υψηλότερα από το 2015», τόνισε ο ίδιος.

Για τον Δήμο της Αθήνας εκτίμησε ότι η «κατάταξη» διαμορφώνεται ως εξής:

Κώστας Μπακογιάννης στο 43%
Νάσος Ηλιόπουλος στο 17,5%
Παύλος Γερουλάνος στο 13,5%
Ηλίας Κασιδιάρης στο 10%

«Άρα θα έχουμε ένα δεύτερο γύρο σε μία εβδομάδα  μεταξύ του κ. Μπακογιάννη και του κ. Ηλιόπουλου, με σαφές προβάδισμα φυσικά του κ. Μπακογιάννη», πρόσθεσε ο κ. Νικολακόπουλος.
Ακόμη, για το δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε ότι πρώτος με 21,6% είναι ο κ. Ταχιάος, ενώ για τον Πειραιά  έχει σαφές προβάδισμα έχει ο κ. Μώραλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης