Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn (Βρετανία): Οι ευρωεκλογές αποτέλεσαν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit - Αποδιοργανωμένοι οι Συντηρητικοί

Corbyn (Βρετανία): Οι ευρωεκλογές αποτέλεσαν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit - Αποδιοργανωμένοι οι Συντηρητικοί
Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος τόνισε ότι το Brexit «πρέπει να επιστρέψει πίσω στον λαό»
Στο γεγονός ότι ο βρετανικός λαός πρέπει να κληθεί ξανά να δώσει την ετυμηγορία του για το Brexit αναφέρθηκε σήμερα (27/5) ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, είτε μέσω εκλογών είτε μέσω ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Ειδικότερα, ο κ. Corbyn δήλωσε ότι «με τους Συντηρητικούς να είναι αποδιοργανωμένοι και ανίκανοι να κυβερνήσουν, και το κοινοβούλιο να βρίσκεται σε αδιέξοδο, αυτό το ζήτημα θα πρέπει να επιστρέψει πίστω στον λαό, είτε μέσω γενικών εκλογών είτε μέσω ενός δημοψηφίσματος».
«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν συζητήσεις εντός του κόμματός μας, και θα σκεφτούμε τα αποτελέσματα και στις δύο πλευρές του διαχωρισμού για το Brexit», πρόσθεσε ο κ. Corbyn, ενώ δεσμεύτηκε να σταματήσει τους Συντηρητικούς από το να «ωθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο σε μία έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος τόνισε ότι «η αποτυχία των Συντηρητικών να παραδώσουν ένα Brexit που θα λειτουργήσει για όλη τη χώρα μετέτρψε τις ευρωεκλογές σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit».
Σημειώνεται ότι το κόμμα Brexit κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων στις ευρωεκλογές της Βρετανίας, εξασφαλίζοντας 28 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ίδια στιγμή που το Εργατικό Κόμμα ήρθε τρίτο, με 10 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, 8 λιγότερες σε σύγκριση με το 2014.
Οι ευρωεκλογές έλαβαν χώρα στη Βρετανία σε μία περίοδο πολιτικής αναταραχής, η οποία οδήγησε την πρωθυπουργό Theresa May στο να ανακοινώσει την παραίτησή της την περασμένη Παρασκευή (24/5).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης