Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, στο 1,1194 δολ.

Οριακές μεταβολές για το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, στο 1,1194 δολ.
Το ευρώ παρέμεινε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Δευτέρα (27/5) το ευρώ, παραμένοντας υψηλότερα σε σύγκριση με τα χαμηλά δύο ετών στα οποία υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο των ευρωεκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή (26/5).
Ειδικότερα, το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,08% στο 1,1194 δολ. καθώς διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών.
Ωστόσο, η κινητικότητα στην αγορά συναλλάγματος παρέμεινε περιορισμένη εν μέσω αργίας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παράλληλα, η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,26% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,268 δολ. παραμένοντας υπό πιέσεις μετά την ανακοίνωση παραίτησης της πρωθυπουργού Theresa May την περασμένη εβδομάδα.
Όσον αφορά την ισοτιμία ευρώ-στερλίνας, το νόμισμα της Ευρωζώνης καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,35% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,8828 στερλίνες ανά ευρώ.
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,14% στις 97,61 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα σε σύγκριση με τα υψηλά δύο ετών στα οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι το δολάριο βρέθηκε υπό πιέσεις τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τα ασθενέσθερα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ προκάλεσαν ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών ότι η εμπορική διαμάχη με την Κίνα θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης