Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημη πρόταση συγχώνευσης στη Renault από τη Fiat Chrysler

tags :
Επίσημη πρόταση συγχώνευσης στη Renault από τη Fiat Chrysler
Συγχώνευση Renault-Fiat: Επιβεβαιώθηκε η πρόταση των Ιταλών
Στην επιβεβαίωση ότι η Fiat Chrysler Automobiles έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για ενδεχόμενη συγχώνευσή της με τη Renault, προχώρησε σήμερα (27/5) η γαλλική εταιρεία.
Το διοικητικό συμβούλιο της Renault συνεδριάζει σήμερα ώστε να εξετάσει την πρόταση των Ιταλών, η οποίο προβλέπει ότι στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, Renault και FCA θα κατέχουν το ίδιο ποσοστό μετοχών (50%-50%).
Αν οι Γάλλοι ανταποκριθούν στην πρόταση της FCA, τότε ο νέος όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών θα διαθέτει περίπου 8,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως, ενώ από τις οικονομίες κλίμακας που πρόκειται να δημιουργηθούν θα εξοικονομούνται σε ετήσια βάση περί τα 5 δισεκ. ευρώ.
Οι Ιταλοί ξεκαθάρισαν ότι δεν σκοπεύουν να κλείσουν κάποια από τις παραγωγικές μονάδες που διαθέτουν αυτήν τη στιγμή, ενώ από την πλευρά τους οι Γάλλοι βλέπουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με την FCA ως λύση σε ένα πιθανό διαζύγιο με τη Nissan
Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταίρων μετά και το σκάνδαλο το οποίο οδήγησε στη φυλάκιση του C. Ghosn δεν είναι ιδιαίτερα θερμές, με τους Ιάπωνες να επιθυμούν να αφήσουν οριστικά πίσω τους οτιδήποτε μπορεί να τους συνδέει με το αμαρτωλό παρελθόν του κραταιού -μέχρι πρότινος- μάνατζερ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης