Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αύξηση στα υποχρεωτικά διαθέσιμα των τραπεζών για καταθέσεις σε ξένο συνάλλαγμα

Τουρκία: Αύξηση στα υποχρεωτικά διαθέσιμα των τραπεζών για καταθέσεις σε ξένο συνάλλαγμα
Αύξηση στα υποχρεωτικά διαθέσιμα των τραπεζών για καταθέσεις σε ξένο συνάλλαγμα από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας
Σε αύξηση των συντελεστών υποχρεωτικών διαθεσίμων των τραπεζών για τις καταθέσεις πελατών τους σε ξένο συνάλλαγμα, προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, διευρύνοντας τα μέτρα που στοχεύουν στην αποθάρρυνση των πολιτών να μετατρέπουν τις αποταμιεύσεις τους σε λίρες σε άλλα νομίσματα.
Οι Τούρκοι καταφεύγουν στα ξένα νομίσματα μετά την περυσινή κρίση της λίρας, η οποία υπονόμευσε την εμπιστοσύνη στους στο νόμισμα της χώρας.
Οι συνολικές καταθέσεις και τα κεφάλαια σε ξένο συνάλλαγμα, περιλαμβανομένων των πολύτιμων μετάλλων, που έχουν οι Τούρκοι και τα τουρκικά ιδρύματα αυξήθηκαν στο υψηλό επίπεδο - ρεκόρ των 182 δισ. δολαρίων στις 17 Μαΐου 2019.
Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι αύξησε τους συντελεστές υποχρεωτικών διαθεσίμων για καταθέσεις και συμμετοχές σε επενδυτικά κεφάλαια σε συνάλλαγμα κατά 2% για όλες τις προθεσμίες, αναφέροντας ότι με την κίνηση αυτή θα αποσυρθεί ρευστότητα 4,2 δισ. δολαρίων από την αγορά.
Οι επενδυτές ανησυχούν, επίσης, για τη δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να στηρίξει τη λίρα σε περίπτωση μίας νέας μεγάλης πτώσης, καθώς τα συναλλαγματικά διαθέσιμά της έχουν μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.
Η λίρα έχει υποχωρήσει περίπου 37% από την αρχή του 2018, ωθώντας την τουρκική οικονομία σε ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης