Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτή εικόνα για το πετρέλαιο - Κέρδη +0,67% για το αμερικανό αργό και οριακές απώλεις -0,16% για Brent

Μεικτή εικόνα για το πετρέλαιο - Κέρδη +0,67% για το αμερικανό αργό και οριακές απώλεις -0,16% για Brent
Το αμερικανικό αργό έφθασε στα 59,02 δολάρια
Μεικτή εικόνα εμφάνισε σήμερα Τρίτη (28/5) το πετρέλαιο, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του -0,16% στα 70 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +0,67% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,02 δολ. ανά βαρέλι.

Οι περικοπές των χωρών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας παρέχουν σημαντική στήριξη στις τιμές του πετρελαίου, με την επόμενη συνάντησή τους να αναμένεται στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο επέκτασης των επρικοπών.

«Τα ζητήματα που αφορούν την προσφορά επέστρεψαν στο προσκήνιο, με τις τιμές του αμερικανικού αργού να καταγράφουν ισχυρή άνοδο», ανέφερε σε σημείωμά της η τράπεζα ANZ, προσθέτοντας ότι «οι εξαγωγές του Ιράν παραμένουν υπό πίεση καθώς δέχονται πλήγμα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ».
Όσον αφορά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα μακριά από το να συνάψουν μία συμφωνία, αναφέροντας ότι «θα επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν μία συμφωνία, αλλά εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε μία συμφωνία».
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι δεν επιδιώκει αλλαγή του καθεστώτος στο Ιράν, μετριάζοντας τις ανησυχίες που υπάρχουν αναφορικά με τις εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης