Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Χρειάζεται βελτιώσεις στο αφήγημα μας – Μεγάλη η ήττα – Αναστρέψιμο το αποτέλεσμα

Σκουρλέτης: Χρειάζεται βελτιώσεις στο αφήγημα μας – Μεγάλη η ήττα – Αναστρέψιμο το αποτέλεσμα
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υλοποιήσει μια πολιτική που δεν ήταν δική του αλλά αποτέλεσμα συμβιβασμού είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επαναπροσδιορισμό και βελτιώσεις διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έκανε λόγο για μεγάλη ήττα.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Σκουρλέτης παραδέχθηκε πως τα εργαλεία που διαμόρφωσαν τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν τα κατάλληλα.
«Δεν το περίμενε κανείς αυτό το αποτέλεσμα, πολλές οι αιτίες, άλλες βασικές και άλλες δευτερεύουσας σημασίας.
Δεν καταφέραμε να αναδείξουμε όσα κάναμε αυτά τα χρόνια για τα μεσαία στρώματα» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφορικά με την κριτική που διατυπώνεται για τις συμπεριφορές και το ύφος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε πως «δόθηκαν λαβές για παρεξηγήσεις και τροφοδοτήθηκε η προπαγάνδα των αντιπάλων».
Κληθείς να ερμηνεύσει τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Σκουρλέτης ανέφερε ως βασικότερη αιτία ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υλοποιήσει μια πολιτική που δεν ήταν δικιά του αλλά αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού».
Ωστόσο, ο κ.Σκουρλέτης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο, εκτιμώντας πως στις εθνικές κάλπες αφενός δεν θα υπάρξει διασπορά της ψήφου σε μικρότερα κόμματα όπως συνέβη στις ευρωεκλογές και αφετέρου ότι «διαφορετικά εκφράζονται οι πολίτες όταν εκλέγουν κυβέρνηση και όταν στέλνουν αντιπροσώπους στην Ευρωβουλή, βλέποντας μάλιστα ορατό να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη».
Ερωτηθείς για το Κίνημα Αλλαγής, ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε πως αυτό που ενδιαφέρει το ΣΥΡΙΖΑ είναι «να μην αποτελέσει συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης