Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sentix: Σε χαμηλά ενός έτους υποχώρησαν οι πιθανότητες διάλυσης της Ευρωζώνης για τον Μάιο 2019, στο 7,96%

Sentix: Σε χαμηλά ενός έτους υποχώρησαν οι πιθανότητες διάλυσης της Ευρωζώνης για τον Μάιο 2019, στο 7,96%
Η ανακοίνωση παραίτησης της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May την περασμένη εβδομάδα είχε περιορισμένο αντίκτυπο σύμφωνα με την Sentix
Περαιτέρω βελτίωση καταγράφει το κλίμα μεταξύ των επενδυτών της Ευρωζώνης, αναφορικά με την πορεία της ενιαίας νομισματικής ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (28/5) η Sentix.
Ειδικότερα, οι πιθανότητες διάλυσης της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τους επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της Sentix, υποχώρησαν κατά 1,02 ποσοστιαίες μονάδες, στο 7,96% γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Sentix, η Ιταλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, και συγκεκριμένα κατά 1,01 ποσοστιαίες μονάδες, στο 6,19%.
Παράλληλα, το ερευνητικό ινστιτούτο πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση παραίτησης της Theresa May από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου «δεν είχε κάποιον σημαντικό αντίκτυπο», με τους μισούς επενδυτές να συμμετέχουν στην έρευνα μετά τη σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 23 με 25 Μαΐου 2019, ενώ βρίσκονται δηλαδή ήδη σε εξέλιξη οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης