Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι εμπορικές ανησυχίες

tags :
Οριακά κέρδη στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι εμπορικές ανησυχίες
Ο Trump δήλωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται ακόμα μακριά από το να συνάψουν μία συμφωνία
Με οριακά κέρδη άνοιξαν σήμερα (28/5/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη στις εμπορικές ανησυχίες.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 25.659 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.835 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% υψηλότερα, στις 7.672 μονάδες.


Σημαντικά κέρδη 1,4% και 1% καταγράφουν οι μετοχές των Microsoft και Cisco, προσφέροντας ώθηση στον Nasdaq. 
Ισχυρή άνοδο άνω του 8% καταγράφει η μετοχή της Fiat Chrysler, στον απόηχο της χθεσινής είδησης ότι η ιταλο-αμερικανική εταιρεία έχει υποβάλει πρόταση για συγχώνευση με τη Renault, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.
Η μετοχή της Apple σημειώνει οριακή άνοδο 0,3%, παρά το γεγονός ότι η Citi περιέκοψε την τιμή - στόχο της για τον τεχνολογικό κολοσσό στα 205 δολ., από 220 δολ. προηγουμένως.
Από την άλλη, η μετοχή της General Electric υποχωρεί κατά 0,3%, καθώς δημοσίευμα του «Reuters» ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία φέρεται να έχει ανακοινώσει σχέδια για την περικοπή περίπου 1.000 θέσεων εργασίας στη Γαλλία, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να την θέσει σε κόντρα με τη γαλλική κυβέρνηση.
Τα «βλέμματα» παραμένουν στις εξελίξεις στο εμπόριο, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στην Ιαπωνία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Trump αναφέρθηκε στην «απίστευτα μεγάλη» εμπορική ανισορροπία των δύο χωρών, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αναμένει να υπάρξει μία εμπορική συμφωνία αργότερα εντός του έτους.
Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία.
Χθες (27/5), ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα μακριά από το να συνάψουν μία συμφωνία, αναφέροντας ότι «θα επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν μία συμφωνία, αλλά εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε μία συμφωνία».
Οι εμπορικές εντάσεις έχουν ασκήσει πιέσεις στις μετοχές, με τον S&P 500 να υποχωρεί περισσότερο από 4% από την αρχή του Μαΐου.
Αντίθετα, οι επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται γύρω στο 2,27%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης