Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JPMorgan): Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας θα μπορούσε να αποτρέψει τις επενδύσεις

Dimon (JPMorgan): Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας θα μπορούσε να αποτρέψει τις επενδύσεις
Η κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να βλάψει την εταιρική εμπιστοσύνη, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon
Η κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνιστά ένα «πραγματικό ζήτημα» που θα μπορούσε να βλάψει την εταιρική εμπιστοσύνη και να αποτρέψει τις επενδύσεις, προειδοποίησε σήμερα (28/5/2019) ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon.
«Νομίζω ότι η εμπορική διαμάχη είναι ένα πραγματικό ζήτημα», δήλωσε ο Dimon σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη.
«Η εμπορική διαμάχη έχει περάσει από το να είναι μια αψιμαχία στο να είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από αυτό.
Αν αυτό εξελιχθεί με κακό τρόπο, κι έχουμε και άλλες εκπλήξεις, αυτό θα μπορούσε να είναι μέρος μιας κατάστασης που αλλάζει την εμπιστοσύνη, αλλάζει τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan.
Ο Dimon απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με τους κινδύνους που θα μπορούσαν να βάλουν τέλος την τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη.
Ενώ η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι στα τελευταία στάδια της ανάπτυξής της, η περίοδος αυτή θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια, είπε.
«Αρχίζετε ήδη να βλέπετε τις επιχειρήσεις να αρχίζουν να μετακινούν τις γραμμές τροφοδοσίας τους», δήλωσε ο Dimon.
«Αυτό μπορεί προφανώς να επιβραδύνει τις επιχειρηματικές επενδύσεις και να προκαλέσει αβεβαιότητα κάθε τύπου», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης