Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: H Κομισιόν ανησυχεί για την Ιταλία - Πρέπει να επανεξετάσουμε τη δημοσιονομική της πορεία

Dombrovskis: H Κομισιόν ανησυχεί για την Ιταλία - Πρέπει να επανεξετάσουμε τη δημοσιονομική της πορεία
Ο Dombrovskis υποστήριξε ότι η Κομισιόν έχει κάποιες ανησυχίες σχετικά με τη δημοσιονομική πορεία της Ιταλίας
Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο αντιπρόεδρος της Κομσιιόν, Valdis Dombrovskis, όσον αφορά την επιβολή προστίμου στην Ιταλία λόγω ελλείμματος.
Μιλώντας, στο CNBC, ο Dombrovskis αν και δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν θα επιβληθεί πρόστιμο, τόνισε ότι η Κομισιόν έχει κάποιες ανησυχίες σχετικά με τη δημοσιονομική πορεία της Ιταλίας.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση προστίμου, θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από του υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ.
«Βλέπουμε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν και το δημόσιο χρέος δεν υποχωρεί» τόνισε.
Όπως εξήγησε, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το σχέδιο δαπανών της Ιταλίας δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέγγιση της κυβέρνησης όσον αφορά τις δαπάνες έχει οδηγήσει σε κάποιο βαθμό χρηματοπιστωτικής αστάθειας, με αποτέλεσμα τα υψηλότερα επιτόκια τόσο για τον δανεισμό του κράτους όσο και στην ευρύτερη οικονομία, υπονόμευσε την επενδυτική εμπιστοσύνη ενώ η Ιταλία παρουσίασε τον πιο αργό ρυθμό ανάπτυξη στην ΕΕ.
«Έτσι, από αυτή την άποψη, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να επαναξιολογήσουμε αυτή τη δημοσιονομική πορεία, να διασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να εξασφαλίσουμε ότι η Ιταλία μπορεί να επιστρέψει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης» δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης