Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,5% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.277,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,5% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.277,10 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 6,5 δολ. ή 0,5%, στα 1.277,10 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (28/5/2019) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στο δολάριο εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών, αλλά και στον απόηχο ορισμένων θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αναφέρθηκε στην «απίστευτα μεγάλη» εμπορική ανισορροπία των δύο χωρών, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αναμένει να υπάρξει μία εμπορική συμφωνία αργότερα εντός του έτους.
Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία.
Χθες (27/5), ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα μακριά από το να συνάψουν μία συμφωνία, αναφέροντας ότι «θα επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν μία συμφωνία, αλλά εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε μία συμφωνία».
Την ίδια ώρα, ώθηση στο δολάριο προσέφεραν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, με τον δείκτη του Conference Board να ανέρχεται σε υψηλό 6 μηνών τον Μάιο, σε μια ένδειξη ότι οι Αμερικανοί παραμένουν αισιόδοξοι για την οικονομία της χώρας τους, παρά την εμπορική διαμάχη με την Κίνα και τον φόβο των δασμών.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 6,5 δολ. ή 0,5%, στα 1.277,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,3% στις 97,9 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% στο 1,118 δολ., εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία της Ιταλίας, ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,1% στο 1,266 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης