Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Κίνδυνος για ύφεση στις ΗΠΑ - Προειδοποιητικά μηνύματα και από τα ομόλογα

Morgan Stanley: Κίνδυνος για ύφεση στις ΗΠΑ - Προειδοποιητικά μηνύματα και από τα ομόλογα
Ο κίνδυνος για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας αποτυπώνεται και στην αγορά ομολόγων
Το χρηματιστήριο αλλά και το outlook της οικονομίας των ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί, σύμφωνα με ανάλυση της Morgan Stanley, καθώς οι εμπορικές εντάσεις και η υποχώρηση των οικονομικών δεδομένων, έχει θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη και την οικονομική ανάπτυξη.
«Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι το ρίσκο είναι μεγαλύτερο από ότι ενδεχομένως να πιστεύουν οι αναλυτές» επισημαίνει ο Michael Wilson από τη Morgan Stanley.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιδείνωση της αμερικανικής οικονομίας έχει αρχίσει τη νέα κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.  
Παράλληλα, όπως τονίζει, πολλές κορυφαίες εταιρείες ενδεχομένως να αρχίσουν να παρουσιάζουν επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών στο δεύτερο εξάμηνο, κάτι που φαίνεται να μην αναμένουν οι επενδυτές.
Σημειώνεται ότι ο Wilson ήταν ένας από τους πιο bearish στρατηγικούς αναλυτές του περασμένου έτους, υπερασπιζόμενος την αρχή του εκτίμηση σύμφωνα με την οποία o S&P θα φτάσει στις 2.750 μονάδες στο τέλος του 2018 και χωρίς να την αναπροσαρμόζει κατά τη διάρκεια του έτους.
Μέχρι το τέλος του έτους, η εκτίμηση του ήταν η πιο ακριβής από κάθε άλλη.
O Wilson υποστηρίζει ότι αυτοί οι κίνδυνοι για την αγορά έχουν αποτυπωθεί και στην αγορά ομολόγων, όπου παρατηρείται ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, καθώς οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου είναι μικρότερη από εκείνη του 3ετούς.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης