Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Αντιαναπτυξιακό μέτρο για τη ΝΔ η ενίσχυση του εισοδήματος συνταξιούχων

Αχτσιόγλου: Αντιαναπτυξιακό μέτρο για τη ΝΔ η ενίσχυση του εισοδήματος συνταξιούχων
Τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, σχολίασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου
Τις δηλώσεις του τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, σχολίασε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ χαρακτηρίζει αντιαναπτυξιακό ένα κοινωνικό μέτρο ελάφρυνσης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
«Δεν είναι θέμα φραστικής διατύπωσης, είναι στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ, ενός καθαρά νεοφιλελεύθερου προγράμματος.
Η ΝΔ αντιλαμβάνεται την ενίσχυση του εισοδήματος συνταξιούχων, ασφαλισμένων και εργαζομένων, ως αντιαναπτυξιακό μέτρο, αυτή ακριβώς ήταν και η λογική της δικής της διακυβέρνησης, που έκανε πολιτική στα ζητήματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης», ανέφερε η υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».
Παράλληλα, η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι «το γεγονός ότι η ΝΔ ψήφισε τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις και, τώρα, τοποθετείται εναντίον είναι μία αντιφατικότητα -που είδαμε και στη 13η σύνταξη, που είχε ψηφίσει και, την ίδια στιγμή, την κατέκρινε- μία δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτά που ψήφισε στη Βουλή και αυτά που έλεγε ότι θα κάνει ως κυβέρνηση, ότι δηλαδή δεν θα κρατήσει το θετικό για τους συνταξιούχους μέτρο».
Σημειώνεται ότι ο κ. Βρούτσης είχε εκφράζει την πλήρη αντίθεση της ΝΔ με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τονίζοντας ότι γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη.
Η κα Αχτσιόγλου υπογράμμισε, επίσης, ότι, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, «ξεδιπλώνουν με πολύ μεγάλη ευκολία ένα πρόγραμμα που πάντα υπήρχε, που αντιλαμβάνεται την αύξηση μισθών, συντάξεων και εισοδήματος, ως αντιαναπτυξιακό μέτρο».
«Είναι θέση που ακούγαμε, παγίως, από το ΔΝΤ, όσοι κάναμε τη διαπραγμάτευση, είναι πυρηνικό στοιχείο του προγράμματος της ΝΔ.
Το είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο [...] δεν είναι καινούργια αυτή η θέση, η οποία υποστηρίζει ότι, συρρικνώνοντας το εισόδημα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αυτό δημιουργεί τάχα προοπτική περαιτέρω τόνωσης της οικονομίας.
Όχι απλώς είναι εντελώς αντικοινωνική αυτή η θέση, αλλά διαψεύστηκε και παταγωδώς στο οικονομικό σκέλος της στην πράξη.
Όταν εφαρμόστηκαν αυτά ταυτόχρονα, η ανεργία εκτινασσόταν στο 28% και οι επιχειρήσεις έβαζαν λουκέτο κατά χιλιάδες», υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου.
Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας σχολίασε και τις τοποθετήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, «τόσο για την είσοδο ιδιωτών στην Υγεία, όσο και περί της αδυναμίας του κρατικού προϋπολογισμού να καλύψει τις συντάξεις» [...] «αυτή την “ τρύπα”», είπε, «θα έρθει να την καλύψει η ιδιωτική ασφάλιση».
Μίλησε ως ο πιο γνήσιος εκφραστής της ατζέντας της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Χρησιμοποίησε ψευδή δεδομένα, προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.
«Η συνταξιοδοτική δαπάνη στη χώρα ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκεται πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και, σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, πέραν της βιωσιμότητας που αποδεικνύεται μέχρι το 2060, η συνταξιοδοτική δαπάνη θα είναι ακριβώς στον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2024.
Δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση τα “ τεχνοκρατικά επιχειρήματα” του κ. Στουρνάρα περί ιδιωτικοποίησης», σημείωσε η υπουργός Εργασίας.
Συνεχίζοντας, η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι «προκαλεί την κοινή λογική το σημείο που λέει ότι η ιδιωτική οικονομία, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, θα έρθουν να καλύψουν το κενό του δημόσιου συστήματος ασφάλισης οικονομικά».
«Παρουσιάζει μία εικόνα που και στην κοινή αντίληψη είναι εκτός πραγματικότητας, να έρθει ο ιδιώτης να συμπληρώσει τα κενά; Ως τι; Ως πυλώνας σταθερότητας;», διερωτήθηκε η υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης