Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Οφείλουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο το πρόγραμμα και τους στόχους μας

Παππάς: Οφείλουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο το πρόγραμμα και τους στόχους μας
Δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής σε τηλεοπτικό σταθμό
«Να απευθυνόμαστε στον κόσμο και να εξηγήσουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε αυτή την πορεία» στήριξης της κοινωνίας, με τη «βαθειά αίσθηση» ότι έχει ακόμα προβλήματα, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην τηλεόραση Alpha, όπου σημείωσε ότι υπάρχουν «πάρα πολλά δομικά προβλήματα» υπό την έννοια ότι η ανεργία είναι στο 18% και υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που ζει στη σφαίρα της φτώχειας.
Όπως είπε, «εμείς ως κυβέρνηση, παίρνουμε μία θετική πρωτοβουλία (…) αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 586 σε 650.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όμως ότι πάλι δεν βγαίνει ο μήνας.
Και με 650 δεν βγαίνει ο μήνας» είπε και τόνισε ότι πρέπει «με αυτή τη βαθιά αίσθηση να απευθυνόμαστε στον κόσμο και να εξηγήσουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε αυτή την πορεία» στήριξης.
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η κοινωνία «ακόμα υποφέρει» και είναι απολύτως λογικό, «ο πρώτος τον οποίο θα κατηγορήσει είναι το κόμμα το οποίο κυβερνάει, για τα προβλήματα τα οποία βιώνει.
Δεν είναι παράλογο αυτό.
Κι εμείς κυβερνάμε 4 χρόνια.
Υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που θα περίμενε να έχει βελτιώσει τη θέση του ακόμα περισσότερο».
Εξάλλου, χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη για την Ευρώπη το «μπλόκο» στον κ. Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Κομισιόν, από τους Πράσινους, την Αριστερά, τους Φιλελεύθερους και τους Σοσιαλιστές.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι είναι δευτερεύοντα όσα ακούγονται περί απόδοσης ευθυνών για το εκλογικό αποτέλεσμα σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού και σημείωσε πως όταν είναι δυσμενές ένα αποτέλεσμα «ξεπηδάνε οποιουδήποτε τύπου ερμηνείες», ενώ «αν ήταν ανάποδα, φανταστείτε πόσοι θα μπορούσαν να βρίσκουν άμεσα εσωκομματικές φωνές μέσα στη ΝΔ».
Συμπλήρωσε δε, ότι «μπορούμε να κάνουμε και αναπροσαρμογές και να εμβαθύνουμε τα πολιτικά μας μηνύματα».
Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί εσωκομματικής κριτικής για τον πρώην υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, ως προς την παρουσία του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι δεν αντιλήφθηκε «τίποτα τέτοιο» και τόνισε ότι αντίθετα, «έχει γίνει μία στρατηγική επιλογή, η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να σπάσουμε το κλίμα της απομόνωσης στο οποίο είχαν επιχειρήσει -και μερικώς επιτύχει- οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, ενόψει των εκλογών που διεξήχθησαν και αυτό δεν είναι καλό να κάνουμε εμείς ότι δεν συνέβαινε».
Ερωτηθείς αν συνέβαλαν στο αποτέλεσμα, πρόσωπα όπως οι κκ. Πολάκης και Βερναρδάκης, είπε ότι «δεν είναι αυτά τα κεντρικά ζητήματα που επηρέασαν το αποτέλεσμα».
«Όποιος κάνει αυτό λάθος, ανθίσταται των αναλυτικών εργαλείων που παραδοσιακά έχει ο χώρος μας για να αναλύει τα εκλογικά αποτελέσματα» είπε, ενώ, αναφορικά με την δημοσκοπική εικόνα, σημείωσε ότι αρκετές εταιρείες έδιναν τη διαφορά γύρω στο 5% και υπήρξε αδυναμία των εταιρειών, που έδιναν μικρότερη διαφορά, να εντοπίσουν κάποια στοιχεία της αποχής ή της «βουβής ψήφου».
«Είναι σαφές ότι υπάρχουν περιοχές του εκλογικού σώματος οι οποίες είναι εκτός των ραντάρ των παραδοσιακών δημοσκοπήσεων» σημείωσε.
Ο κ. Παππάς εκτίμησε επίσης ότι η διαφορά των 9,5 μονάδων, είναι εφικτό να κλείσει, λέγοντας πως «όποιος έχει δει εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές που είναι κοντά έχει δει δραματικές αλλαγές» και ανέφερε ότι 500.000 με 600.000 άνθρωποι που δεν πήγαν να ψηφίσουν, «κατά τεκμήριο θα πάνε».
Όσον αφορά την ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι «θα ασκήσουμε πλήρως τις αρμοδιότητές μας».
«Αν υπάρξουν επιλογές προσώπων για τα οποία έχει εκφραστεί θετικά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βάζει στη διαδικασία αυτή προσκόμματα και μάλιστα επικαλείται και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο στον δημόσιο λόγο να διαψευστούν όσοι ισχυρίζονται ότι κάτι άλλο κρύβεται» τόνισε ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας την τοποθέτηση - στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ - του στελέχους της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη. Πρόσθεσε δε, ότι «η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της όπως προβλέπεται.
Η Βουλή θα διαλυθεί στην προβλεπόμενη ημερομηνία» και «μέχρι τότε οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της».
Ο κ. Κακλαμάνης από την πλευρά του, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «δεν υπάρχει περίπτωση» να υπογράψει «τέτοιο Προεδρικό Διάταγμα, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές».
Όπως είπε, εκτός από πολιτικό και ηθικό θέμα, κατά την άποψη της ΝΔ, είναι και συνταγματικό.
Σχετικά με τις αιτιάσεις που προβάλει ο κεντρικός τραπεζίτης, ο κ. Παππάς, είπε ότι «ο κ. Στουρνάρας συστηματικά υπονομεύει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης, δυστυχώς, και της πολιτείας και της κοινωνίας, ειδικά με το ασφαλιστικό».
Ο κ. Παππάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θέλει την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων «κάθε άνθρωπος που είναι στην κεντροδεξιά» δηλαδή, «αυτό που προκρίνει αγκαζέ με τις εταιρείες των ασφαλίσεων ο κ. Στουρνάρας», ενώ από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης απάντησε: «Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Στουρνάρας».
Σε ό, τι αφορά τις 120 δόσεις, με αφορμή την δήλωση του κ. Βρούτση, ο κ. Κακλαμάνης διαβεβαίωσε ότι παραμένουν και παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ διερευνά τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι ομόρρυθμες εταιρείες στη ρύθμιση, καθώς και μικρομεσαίοι οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί στις 36 δόσεις.
«Θέλουμε να τις επεκτείνουμε ει δυνατόν» είπε ο κ. Κακλαμάνης.
Εξάλλου, ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι η ΝΔ στοχεύει να λάβει «ή αντιπροεδρία του Κοινοβουλίου ή μία προεδρία σε πολύ σημαντική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όποια θα παίρναμε θα την αναλάμβανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Δεν ξέρω πού κατέληξαν οι διαβουλεύσεις».
Ανέφερε δε, ότι η ΝΔ δικαιούται μία σημαντική θέση, καθώς συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό «που πήρε κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη». Πρόσθεσε επίσης, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, πως όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφώνησαν, «ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήταν η χώρα που στρίμωξε στην κυριολεξία, στη γωνιά, πάσης φύσεως ακροδεξιά, δεν μιλάω για το γνωστό μόρφωμα, αυτό είναι πέραν της ακροδεξιάς, και αυτό είναι πολύ καλό για το πολιτικό σύστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης