Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκωτία: Δημοσιεύθηκε το νομοσχέδιο για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Σκωτία: Δημοσιεύθηκε το νομοσχέδιο για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας
Νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, δημοσίευσε το κοινοβούλιο της Σκωτίας
Το νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, δημοσίευσε σήμερα (29/5/2019) το κοινοβούλιο της Σκωτίας, με την πρωθυπουργό, Nicola Sturgeon, να κάνει λόγο για μια ευκαιρία των πολιτών να «διαλέξουν ένα καλύτερο μέλλον».
Το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα δεν διευκρινίζει την ημερομηνία διεξαγωγής του ενδεχόμενου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας ούτε το ερώτημα με το οποίο θα τεθεί στους πολίτες, τα οποία αφήνει να προσδιοριστούν σε μελλοντικό χρόνο.
Για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, το Ουέστιμινστερ θα πρέπει να παραχωρήσει την εξουσία στην αποκεντρωμένη κυβέρνησης της Σκωτίας, κάτι που μέχρι τώρα η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, αρνείται.
Η Sturgeon έχει δηλώσει ότι προτιμά τη διεξαγωγή του πριν από τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές της Σκωτίας, το 2021.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο της Σκωτίας, η Sturgeon δήλωσε ότι θα ήταν «ντροπή για τη δημοκρατία», εάν η βρετανική κυβέρνηση εμπόδιζε τις προσπάθειές της να προωθήσει άλλο ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας και πρόσθεσε ότι «θα αναζητήσει συμφωνία για την μεταβίβαση εξουσίας σε κατάλληλη στιγμή για να επιτρέψει ένα δημοψήφισμα που θα πρέπει να διεξαχθεί αργότερα από αυτό το κοινοβούλιο».
«Το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας σε αυτή τη θητεία του κοινοβουλίου θα δώσει στη Σκωτία την ευκαιρία να επιλέξει να είναι ένα ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος, παρά να μας επιβληθεί ένα μελλοντικό Brexit», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «οι προσπάθειές μας να βρούμε έναν συμβιβασμό και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των πολιτών της Σκωτίας, που ψήφισαν συντριπτικά την παραμονή στην ΕΕ, αγνοήθηκαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης