Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον ΣΥΡΙΖΑ «θάβουν» τη συζήτηση για τα αίτια της συντριβής για να δείξουν ότι μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι

tags :
Στον ΣΥΡΙΖΑ «θάβουν» τη συζήτηση για  τα αίτια της συντριβής για να δείξουν ότι μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι
Νέα προγραμματική πρόταση με έμφαση στην ανάπτυξη
Θύελλα στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.
Η εξέλιξη αυτή εκτίναξε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει θεσμικές ακροβασίες από μία απονομιμοποιημένη κυβέρνηση και το Μαξίμου να αποκρούει τις βολές υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μέχρι να διαλυθεί έχει το συνταγματικό δικαίωμα να ασκεί τις αρμοδιότητές της.
Μάλιστα, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την σκιά της βαριάς ήττας, δόθηκε το «πράσινο φως» προκειμένου να αλλάξει η ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Παρά το γεγονός ότι εκφράστηκε προβληματισμός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από ορισμένα στελέχη για το γεγονός ότι θα δοθεί η αφορμή στην ΝΔ να επιτεθεί στο κυβερνών κόμμα για ακόμη ένα θέμα προεκλογικά, η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να προχωρήσει στις εν λόγω αλλαγές οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στο υπουργικό συμβούλιο που επίκειται.
Κατά τα άλλα, στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τα αίτια της ήττας καθώς επίσης και τη νέα στρατηγική στο δρόμο προς τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου.
Στην Πολιτική Γραμματεία, το κλίμα ναι μεν ήταν καλό, όπως σημείωναν με έμφαση στελέχη της Κουμουνδούρου καθώς συζητήθηκαν όλα τα θέματα αναλυτικά, αφετέρου δε, η σκιά της δυσβάσταχτης ήττας, ήταν διάχυτη στην αίθουσα.  
Σύμφωνα με πληροφοριες, όλα τα στελέχη που πήραν το λόγο, είχαν κάτι να πουν για το τι πήγε στραβά και η κάλπη έφερε σαρωτική νίκη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η υπερφορολόγηση κυρίως της μεσαίας τάξης η οποία όπως επισημάνθηκε απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και αρκετά στελέχη που συμμετείχαν στην Πολιτική Γραμματεία επισήμαναν ότι ήταν αναγκαία η υπερφορολόγηση για να φύγει η χώρα από τα μνημόνια.

Νέα προγραμματική πρόταση με έμφαση στην ανάπτυξη

Το ζήτημα ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν από την Κουμουνδούρου είναι τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής καθώς η γκρίνια και η εσωστρέφεια μόνο θετικά αποτελέσματα δεν μπορούν να έχουν.
Ο χρόνος που απομένει μέχρι την προσφυγή στις κάλπες είναι ελάχιστος και η απόσταση που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ τεράστια.
Σε αυτό το πλαίσιο το κυβερνών κόμμα θα δώσει έμφαση τις επόμενες εβδομάδες στη νέα προγραμματική πρόταση που ετοιμάζει εστιάζοντας στην απασχόληση και στην ανάπτυξη.  
Με στόχο την επόμενη εβδομάδα να την παρουσιάσει επισήμως και προσδοκώντας μέσω των εξορμήσεων του Αλέξη Τσίπρα και όλων των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα και να βρει αντίκρυσμα στην κάλπη στις 7 Ιουλίου.
Από την Πολιτική Γραμματεία δεν έλειψε και η κριτική για την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθήθηκε το τελευταίο διάστημα όπως και για την αποτυχία με τα αποτελέσματα των εταιριών με τις οποίες συνεργάζεται το κυβερνών κόμμα.  
Γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εμπλουτιστεί το επικοινωνιακό επιτελείο με νέα πρόσωπα κι ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές στις εταιρείες μετρήσεων με τις οποίες συνεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως το βράδυ της 26ης Μαΐου.
Από την συζήτηση δεν ξέφυγε και το θέμα της πλατιάς απεύθυνσης με την δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας και το τι τελικά απέφερε αυτή. Εν κατακλείδι, η πλειοψηφία εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νίκη είναι αναγκαία αλλά και την εκτίμηση ότι μπορεί να είναι εφικτή στις 7 Ιουλίου.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης