Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από τον Netanyahu – Νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο

tags :
Ισραήλ: Αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από τον Netanyahu – Νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο
Διαλύθηκε η Βουλή
Σε νέες πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προχωρά το Ισραήλ σε διάστημα 5 μηνών, καθώς ο Benjamin Netanyahu δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης οι Ισραηλινοί βουλευτές σε ψηφοφορία που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 30/5 ψήφισαν υπέρ της διάλυσης της Βουλής, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 17 Σεπτεμβρίου.
Αν μη τι άλλο η προκήρυξη εκλογών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν έχει προηγούμενο για το Ισραήλ ενώ θεωρείται ως «πλήγμα» για τον Netanyahu, ο οποίος δήλωσε νικητής στις εκλογές της 9ης Απριλίου.
Μάλιστα ο Netanyahu φερόταν να οδεύει  σε πέμπτη θητεία, καθώς το κόμμα του, το Λικούντ, κατέλαβε τις 35 από τις 120 έδρες της Κνέσετ, παρά τη σεναριολογία για το ενδεχόμενο να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.
Παρά το ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους του κράτησαν εβδομάδες, ο Netanyahu δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των θρησκευτικών κομμάτων και εκείνων που τάσσονται υπέρ του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους με τα οποία σκόπευε να συνεργαστεί.
Υπό αυτά τα δεδομένα ο Netanyahu προτίμησε το Ισραήλ να πάει σε νέες εκλογές, παρά να δοθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε άλλο πολιτικό αρχηγό.
Πάντως, ο Netanyahu δηλώνει αισιόδοξος ότι το κόμμα του θα κερδίσει και τις νέες πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης