Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σαρίδης - Διαλύεται η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων - Η αντίδραση Λεβέντη

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σαρίδης - Διαλύεται η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων - Η αντίδραση Λεβέντη
Διαλύεται η ΚΟ του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη
Την ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε ο βουλευτής A' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης.
Ως εκ τούτου διαλύεται η ΚΟ του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη, η οποία απομένει πλέον με 4 βουλευτές (Λεβέντης, Γεωργιάδης, Καβαδέλλας, Μεγαλομύστακας).
Ο κ. Σαρίδης, ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα,  έστειλε την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Λεβέντης δεν διέγραψε τότε τον κ. Σαρίδη, παρότι ήταν ξένο σώμα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου ακριβώς να μη διαλυθεί η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Οι αιχμές Σαρίδη

Σε δηλώσεις του λίγο μετά την ανεξαρτητοποίηση του, ο κ. Σαρίδης υποστήριξε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα.
Ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη».
Ο κ. Σαρίδης σημείωσε ότι το κόμμα στο οποίο ήταν βουλευτής είχε δύο φάσεις.
Η πρώτη ήταν πριν μπει στη Βουλή όπου ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το μοναχικό και επίπονο αγώνα του και η δεύτερη όταν μπήκε στη Βουλή.
«Εκεί συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά της Ένωσης Κεντρώων» είπε.
Υποστήριξε ακόμα ότι το δικό του το θέμα ήταν ιδεολογικό, το οποίο, όπως είπε το είχε συζητήσει με τον Βασίλη Λεβέντη από το Σεπτέμβριο του 2018 και διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα.
Ερωτηθείς για το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ο Γιάννης Σαρίδης διέψευσε τα περί συνεργασίας και περιορίστηκε να πει ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντηθεί.

Η αντίδραση του Βασίλη Λεβέντη

Στα περί σχεδίων εξόντωσης του ίδιου αλλά και του κόμματος επιμένει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη, θυμήθηκε και την υπόθεση Συμπιλίδη.
«Η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη φέρνει στο μυαλό μου την υπόθεση Συμπιλίδη. Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος βουλευτής έγινε αποστάτης της παράταξης», δήλωσε ο κ. Λεβέντης στο ραδιόφωνο Real FM.
Αναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Σαρίδη, δήλωσε πως τα τελευταία δυο χρόνια δεν συμμετείχε στις κομματικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Απρίλιο.
Όσον αφορά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, κατήγγειλε σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του ιδίου και της Ένωσης Κεντρώων.
Μάλιστα τόνισε ότι «συγκεκριμένα ΜΜΕ απέκλεισαν υποψήφιους Ευρωβουλευτές, αλλά και τον ίδιο, με αποτέλεσμα να μην περάσει το μήνυμα του κόμματος στο εκλογικό σώμα.
Αυτό που δεν έγινε πριν από λίγες μέρες στις Ευρωεκλογές θα γίνει τώρα στις εθνικές εκλογές, στρατευμένοι όλοι στον κοινό στόχο για την είσοδο του κόμματος στην νέα Βουλή».
Ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι η Ένωση Κεντρώων θα ξεπεράσει το κατώφλι του 3% και θα είναι η ευχάριστη έκπληξη των εθνικών εκλογών.
 
Η υπόθεση Συμπιλίδη

Η ΝΔ είχε σχηματίσει κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1990 με 151 βουλευτές, ενώ το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς είχε κερδίσει και μία επιπλέον έδρα στο εκλογοδικείο.
Μετά την αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου για την υπόθεση Κοσκωτά τον Ιανουάριο του 1992 και τις επαναληπτικές εκλογές της Β' Αθηνών τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, ο Μητσοτάκης βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας.
Τα προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας και η σύγκρουση της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ και τους συνδικαλιστές επέτειναν την εικόνα διάλυσης.
Στις 30 Ιουνίου 1993, ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε πολιτικό σχήμα με την ονομασία «Πολιτική Άνοιξη» και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την άρση της εμπιστοσύνης των βουλευτών Ηλείας, Στέφανου Β. Στεφανόπουλου και Κιλκίς, Γιώργου Συμπιλίδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης