Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ισχυρό ράλι στη μετοχή της ΔΕΗ +14,75% λόγω προσδοκιών εξυγίανσης της εταιρείας

tags :
Ισχυρό ράλι στη μετοχή της ΔΕΗ +14,75% λόγω προσδοκιών εξυγίανσης της εταιρείας
Οι επενδυτές περιμένουν από τη νέα κυβέρνηση πως θα εκπονήσει πλάνο σωτηρίας της ΔΕΗ και βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών
(upd)Ισχυρό ράλι κατέγραψε στο ελληνικό χρηματιστήριο η ΔΕΗ +14,75% στα 1,8320 ευρώ και με κεφαλαιοποίηση 425 εκατ. ευρώ απόρροια προσδοκιών ότι η κυβέρνηση της Νεάς Δημοκρατίας θα επιλύσει τα προβλήματα της ΔΕΗ.
Με βάση τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας:
1) Θα πουλήσει ορισμένες υδροηλεκτρικές μονάδες, με μπόνους τις λιγνιτικές
2) Δεν θα υιοθετήσει το σχέδιο good και bad company, δηλαδή διάσπαση σε καλή και κακή εταιρία
3) Είναι πιθανό να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα, ενώ θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και να μειωθεί ο υπέρογκος δανεισμός της εταιρείας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι επενδυτική κοινότητα έχει «επικεντρωθεί» στις λεγόμενες εκλογικές μετοχές και ποντάρει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων λόγω κυβερνητικής αλλαγής.
Σημειώνεται πως το πρόσφατο υψηλό έτους για τη μετοχή είναι στα 1,8390 ευρώ και είχε καταγραφεί στις 17/4 αλλά στις 24/4 έγραψε χαμηλό έτους στα 1,2010 ευρώ λόγω αποτελεσμάτων χρήσης 2018.
Τεχνικά η καταγραφή υψηλότερων επιπέδων από τα πρόσφατα υψηλά θα δημιουργούσε ευνοϊκές συνθήκες για περαιτέρω άνοδο.
Οι επενδυτές περιμένουν από τη νέα κυβέρνηση πως θα εκπονήσει πλάνο σωτηρίας της επιχείρησης και βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης