Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Θα συνεχίσουμε το δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης ή θα επιστρέψουμε σε πολιτικές ΔΝΤ;

Παππάς: Θα συνεχίσουμε το δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης ή θα επιστρέψουμε σε πολιτικές ΔΝΤ;
Αυτό είναι το δίλημμα των εθνικών εκλογών που καλούνται οι πολίτες να απαντήσουν είπε ο κ.Παππάς
Την θέση πως το εκλογικό δίλημμα με το οποίο θα έρθουν αντιμέτωποι οι Έλληνες πολίτες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της δίκης ανάπτυξης ή αν θα επιστρέψουμε σε πολιτικές τύπου ΔΝΤ.
«Πώς υπόσχεται καλύτερες δουλειές ο κ.Μητσοτάκης;
Χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις και χωρίς τις επαρκείς αυξήσεις στους μισθούς (…).
Πώς υπόσχεται λιγότερους φόρους;
Αφού το 2014 που ήταν υποτίθεται και το success story, είχε 14%, συνολικά, παραπάνω φόρους.
Ο μόνος δρόμος για να «γιατρέψουμε τη φτώχια» είναι η δίκαιη ανάπτυξη» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παππάς, τονίζοντας ότι μπορεί να γίνει η πολιτική ανατροπή.
«Υπάρχει το ιστορικό προηγούμενο της πλήρους αλλαγής στο αποτέλεσμα, μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, αλλά και η πλήρης αλλαγή μεταξύ Ιούνη ΄14 και Γενάρη ΄15.
Σε μία εκλογική αναμέτρηση εθνική, η οποία έχει πάρα πολύ σκληρά διλήμματα και υπό το βάρος ενός εκλογικού νόμου με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι απολύτως καθαρό ότι οι πολίτες βρίσκονται ενώπιον πάρα πολύ κρίσιμων επιλογών.
Πράγμα που δεν συνέβη με την ευρωπαϊκή κάλπη» είπε ο κ.Παππάς.
Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ.Παππάς είπε ότι υπάρχει κόπωση στο λαό από τα προβλήματα που συσσώρευσαν τα μνημόνια και «παρ΄όλο που έχουμε βάλει την οικονομία και την κοινωνία σε πορεία ανάταξης και υπάρχουν σημαντικά μέτρα ανακούφισης, τα προβλήματα παραμένουν».
«Αυτό δεν μπορούμε, ούτε να υπονοούμε με τον τόνο μας ότι δεν το αντιλαμβανόμαστε»  υποστήριξε ο κ.Παππάς, αναφέροντας ότι θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι «θα πάρει χρόνο να αποκαταστήσουμε και τους μισθούς και τις συντάξεις και να ισχυροποιήσουμε ακόμα περαιτέρω το κοινωνικό κράτος».
Σε ερώτηση για το εάν συμπεριφορές στελεχών της κυβέρνησης επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να με πείσει εμένα κάποιος ότι υπάρχουν ψηφοφόροι οι οποίοι ενοχλήθηκαν από το ύφος του Πολάκη και γοητεύθηκαν από το ύφος του υπαρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή από τα σεξιστικά σχόλια του Ψαριανού.
Αυτές οι συμπεριφορές έχουν ενδεχομένως μία μικρή, οριακή επίδραση στο εκλογικό σώμα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης