Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η κατάρρευση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν μπορεί να προκαλέσει μία χαοτική κατάσταση

Ρωσία: Η κατάρρευση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν μπορεί να προκαλέσει μία χαοτική κατάσταση
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, αναφέρθηκε στην «έντονη πίεση» που ασκούν οι ΗΠΑ στο Ιράν
Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πυρηνική συμφωνία ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση έκρουσε σήμερα (30/5) ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, τονίζοντας ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αποχώρησης της Τεχεράνης από τη συμφωνία.
Ειδικότερα, ο κ. Ryabkov δήλωσε ότι η απόχωρηση του Ιράν από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης «θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο προς την κατάρρευση του Σχεδία και την εμφάνιση μίας χαοτικής κατάστασης, στην οποία οι κίνδυνοι μίας στρατιωτικής αντιπαράθεσης θα αυξηθούν περαιτέρω».
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος άσκησε κριτική προς την Ουάσιγκτον, για το γεγονό ότι δεν παρέχει προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή διαλόγου με την Τεχεράνη, λέγοντας ότι «μπορούμε να δούμε την έντονη πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Ιράν και τις προσπάθειες εκβιασμού αυτής της χώρας».
Μάλιστα, ο κ. Ryabkov επεσήμανε ότι «την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει θετική ατζέντα και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προτείνουν εναλλακτικές λύσεις», διευκρινίζοντας ότι η Ουάσιγκτον «απλά δηλώσει ότι είναι ανοιχτή στον διάλογο, αλλά αυτή δεν είναι μία βάση για πραγματικές συνομιλίες».
Χθες (29/5) ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, δήλωσε ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες είναι δυνατές μόνο στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης