Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ισχυρή άνοδος για τη MIG λόγω των θετικών προοπτικών - Αποχωρεί ο Θ. Τζώρτζης

tags :
Ισχυρή άνοδος για τη MIG λόγω των θετικών προοπτικών - Αποχωρεί ο Θ. Τζώρτζης
Θετικές οι προοπτικές του ομίλου MIG και των θυγατρικών με ορίζοντα το 2020, όταν και αναμένεται σημαντική ανάκαμψη συνολικά στην κερδοφορία
(upd)Στις θετικές προοπτικές του ομίλου Marfin Investment Group αναφέρθηκε η διοίκηση στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Μαΐου 2019.
Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) θα αυξηθούν περαιτέρω το 2019, ενώ θα μειωθεί και ο δανεισμός από τις πιστώτριες τράπεζες τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο θυγατρικών.
Στη Γενική Συνέλευση, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν οι θετικές προοπτικές του ομίλου MIG και των θυγατρικών με ορίζοντα το 2020, όταν και αναμένεται σημαντική ανάκαμψη συνολικά στην κερδοφορία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της MIG, Αθανάσιος Παπανικολάου τόνισε ότι οι βασικοί πυλώνες της MIG, όπως είναι η Vivartia και η Attica Group, θα είναι οι ηγέτες στους αντιστοίχους κλάδους της οικονομίας.
Ανέφερε ότι η MIG πλέον είναι στην επόμενη ημέρα καθώς κατάφερε να βελτιώσει τα οικονομικά της μεγέθη.
Από ζημιές εκατομμυρίων πέρασε στην κερδοφορία, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί και το 2019.
Σημαντικός παράγοντας βελτίωσης των μεγεθών είναι η αναδιάρθρωση των δανείων με τις τράπεζες που βάζουν σε νέα πορεία τον όμιλο.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης να μειωθούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από 13 σε 11, με αποχώρηση του επιχειρηματία Θ Τζώρτζη.
Η μετοχή της MIG σημείωσε σήμερα κέρδη 9,15% στα 0,1026 ευρώ, με υψηλό όγκο που ξεπερνά τα 8,9 εκατ. τεμάχια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης