Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το φαινόμενο Βελόπουλος

tags :
Το φαινόμενο Βελόπουλος
Από τις τηλεπωλήσεις στην ευρωβουλή, την οποία και απαρνείται για να «κατέβει» στις εθνικές εκλογές
Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις των φετινών ευρωεκλογών ήταν η εκλογή του Κυριάκου Βελόπουλου, τον οποίο και ψήφισαν 107.073 άτομα, ενώ το κόμμα (Ελληνική Λύση) συγκέντρωσε 236.087 ψήφους.
Ωστόσο, ο κ. Βελόπουλος δεν είναι… άγνωστος.
Αντιθέτως είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα από κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου τις περισσότερες φορές εμφανίζεται μόνος του, χωρίς ουσιαστικό αντίλογο. Επίσης έχει δική του εκπομπή σε τοπικό κανάλι.

Η πολιτική σταδιοδρομία

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Πολιτεύτηκε με το ΛΑΟΣ, όπου ήταν υποψήφιος βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2004, λαμβάνοντας 5.700 ψήφους. Ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθότι ο ΛΑΟΣ πήρε το 2,90% των ψήφων. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006, διεκδίκησε την νομαρχία Πέλλας, όπου έλαβε 7.903 ψήφους που μεταφράζεται σε ποσοστό 7,3%. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009, εκλέχθηκε βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τον ΛΑΟΣ. Στις 20 Μαΐου 2012, αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά οπαδών του κόμματος σε πρώην βουλευτές. Δύο μέρες μετά προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, αρνήθηκε να κατέβει σε εκλογικές διαδικασίες ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία αποχώρησε το 2015 για να ιδρύσει το δικό του κόμμα. Από το 2016 είναι πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση.

Οι «επιστολές του Ιησού»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επαγγελματική πορεία του κ. Βελόπουλου ως τηλεπωλητής, όπου μέσω εκπομπών σε τοπικά κανάλια, πωλούσε από θεραπευτικές κρέμες μέχρι ιδιόχειρες επιστολές του… Ιησού, τις οποίες βέβαια στη συνέχεια αμφισβήτησε.
Δεν δίστασε μάλιστα να προωθήσει και προϊόντα κατά της τριχόπτωσης, παρά την προφανή αναντιστοιχία λόγων και έργων (σσ. ο ίδιος έχει εμφανές πρόβλημα… αραίωσης), αλλά και προϊόντα που -όπως ο ίδιος υποστήριζε- θεράπευαν από την κατάθλιψη έως και το Αλτσχάιμερ.
Στις εκπομπές του είχε υιοθετήσει μια ακροδεξιά ρητορική, δήλωνε Μακεδονομάχος και Ρωσόφιλος, ήταν και είναι αντι-ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει αντιμνημονιακός.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης