Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Στα 80 δολάρια το Brent το 2019 – Δεν θα μειώσει τα επιτόκια δολαρίου η Fed

Danske Bank: Στα 80 δολάρια το Brent το 2019 – Δεν θα μειώσει τα επιτόκια δολαρίου η Fed
Οι προβλέψεις της Danske Bank για τη Fed και το πετρέλαιο 
Αν και η αγορά προεξοφλεί περικοπές επιτοκίων από τη Federal Reserve (Fed) εντός του τρέχοντος έτους, εξαιτίας μεταξύ άλλων της αβεβαιότητας που προκαλούν οι εμπορικές διαμάχες ΗΠΑ – Κίνας, οι αναλυτές της Danske Bank δεν αναμένουν κάποια σχετική κίνηση από την Τράπεζα το 2019.
Όπως αναφέρει η Danske, η ισχυρή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ θα ωθήσει τη Fed στο να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα (2,25%-2,50%), ενώ οι αγορές θα αποδεχθούν αυτήν την εξέλιξη τους επόμενους μήνες.
«Οι αγορές προεξοφλούν τρεις μειώσεις επιτοκίων από 25 μονάδες βάσης, έως το 2020», επισημαίνεται.
Παράλληλα, η δανέζικη τράπεζα γνωστοποίησε και τις εκτιμήσεις της για τις τιμές του πετρελαίου Brent, «βλέποντας» -κατά μέσο όρο- τον «μαύρο χρυσό» στα 70 και 80 δολάρια ανά βαρέλι, το δεύτερο και τέταρτο τρίμηνο του 2091, αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό κατώτερο των αρχικών εκτιμήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, αλλά ελαφρώς ανώτερο των προσδοκιών, μετριάζοντας κάπως τις ανησυχίες για ύφεση.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/5/2019) το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,1% στο πρώτο τρίμηνο, έναντι των αρχικών στοιχείων που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3,2%.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 3% στο α’ τρίμηνο.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 2,2% στο δ’ τρίμηνο του 2018.
Στη δεύτερη μέτρηση, το υπουργείο αναθεώρησε ελαφρώς ανοδικά τις καταναλωτικές δαπάνες και τις εξαγωγές.
Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 1,3%, έναντι της αρχικής εκτίμησης για άνοδο 1,2%.
Την ίδια στιγμή, ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 4,8%, ωστόσο η πτώση στις εισαγωγές ήταν μικρότερη, στο 2,5%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης