Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ABN Amro: Η ΕΚΤ θα υιοθετήσει περαιτέρω χαλάρωση – Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια έως τα τέλη 2020

ABN Amro: Η ΕΚΤ θα υιοθετήσει περαιτέρω χαλάρωση – Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια έως τα τέλη 2020
Οι προβλέψεις της ABN Amro για την ΕΚΤ και τη Fed 
Οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τον πληθωρισμό θα την αναγκάσουν να υιοθετήσει περαιτέρω κίνητρα (σσ: όπως η ποσοτική χαλάρωση) για την οικονομία της Ευρωζώνης, αναφέρει σε σχόλιό της η ABN Amro.
Να σημειωθεί πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιταχύνθηκε τον Απρίλιο 2019, στο 1,7% σε ετήσια σύγκριση, έναντι 1,4% τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στις τιμές του ενεργειακού τομέα, και συγκεκριμένα στο 5,3% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές στον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 1,9% έναντι 1,1% τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αγορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,9% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σύγκριση με το 1,6% του Μαρτίου.
Σε ό,τι αφορά στη Federal Reserve, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η ABN Amro αναγνωρίζει ότι οι ανησυχίες που απορρέουν για την αμερικανική οικονομία από τις εμπορικές διαμάχες Πεκίνου και Ουάσιγκτον ενισχύουν τις πιθανότητες για μία μείωση των επιτοκίων -επί του παρόντος στο εύρος 2,25% με 2,50%.
Παρόλα αυτά, η ολλανδική τράπεζα δεν αναμένει τέτοια κίνηση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα έως τα τέλη του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης