Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες ότι παραβιάζει τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών

tags :
Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες ότι παραβιάζει τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών
Οι αμερικανικοί ισχυρισμοί μοιάζουν με μια καλά σχεδιασμένη και στοχευόμενη επίθεση εναντίον της Ρωσίας
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA), ο υποστράτηγος R. Ashley δήλωσε ότι η Ρωσία «πιθανόν» να διεξάγει χαμηλού επιπέδου πυρηνικές δοκιμές οι οποίες παραβιάζουν τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT).
«Οι αμερικανικοί ισχυρισμοί μοιάζουν με μια καλά σχεδιασμένη και στοχευόμενη επίθεση όχι μόνο και όχι τόσο εναντίον της Ρωσίας όσο εναντίον του καθεστώτος ελέγχου των όπλων και εναντίον όλου του οικοδομήματος για τη στρατηγική σταθερότητα», σχολίασε ο A. Adonov, ο Ρώσος πρεσβευτής.
Η Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1996 και απαγορεύει κάθε δοκιμή πυρηνικού όπλου σε όλο τον κόσμο.
Στο παρελθόν, η Ουάσινγκτον είχε αναγνωρίσει επανειλημμένα ότι η Ρωσία τηρεί τη Συνθήκη αυτή.
Η Μόσχα έχει υπογράψει και επικυρώσει τη Συνθήκη, ενώ η Ουάσινγκτον την έχει απλά υπογράψει, αφού η επικύρωσή της εμποδίστηκε στο Κογκρέσο από τους Ρεπουμπλικάνους.
Η κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από άλλη μια συνθήκη-κλειδί, αυτή για τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι την παραβίαζε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης