Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Η εταιρία ορκωτών ήταν μαϊμού ελεγκτική - Νέα σοκαριστικά κατορθώματα Kreston-Τζαβέλλα

tags :
Αποκάλυψη: Η εταιρία ορκωτών ήταν μαϊμού ελεγκτική - Νέα σοκαριστικά κατορθώματα Kreston-Τζαβέλλα
Για εξαπάτηση μιλά η ΑΕ που ανέθεσε τον έλεγχο - Ο κ. Τζαβέλας στέλνει επιστολές στο bankingnews μιλώντας για συκοφαντία αλλά αρνείται να απαντήσει για τα έργα της KRESTON Hellas που ουδέποτε είχε άδεια ελεγκτικής
Μπορεί μια εταιρία να αναθέσει τον έλεγχο των οικονομικών της καταστάσεων σε ελεγκτική εταιρία που όμως δεν είναι ακριβώς ελεγκτική καθώς ουδέποτε έχει λάβει άδεια από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων και να διαθέτει το προβλεπόμενο από το νόμο μοναδικό αριθμό μητρώου;
Θεωρητικά όχι, αλλά φαίνεται στην Ελλάδα όλα είναι δυνατά καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ η εμπορική εταιρία SPORT’S HOUSE που διατηρεί την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Shopping House ανέθεσε με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του 2018 στην εταιρία KRESTON Hellas IKE.
Πρόκειται για εταιρία στην οποία μέτοχος με 99% και διαχειριστής είναι ο κ. Κρίτωνας Τζαβέλλας του οποίου πρόσφατα αφαίρεσε την άδεια ορκωτού η ΕΛΤΕ επί τρία έτη για σωρεία παραβάσεων.
Ο κ. Τζαβέλλας επίσης ήταν βασικός μέτοχος (πριν μεταβιβάσει προσφάτως τις μετοχές του) στην εταιρία ορκωτών ελεγκτών KRESTON PRIME AUDIT ΙΚΕ της οποίας επίσης η άδεια αφαιρέθηκε από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης. Σημειώνεται ότι το 2017 ο έλεγχος στην εταιρία SPORT’s HOUSE είχε διενεργηθεί από την KRESTON PRIME AUDIT IKE που κατείχε τότε νόμιμη άδεια και ο υπογράφων ορκωτός ελεγκτής είναι ο κ. Ανδρέας Χαρτοφύλακας.
Το bankingnews επικοινώνησε με την εταιρία SPORT’s HOUSE όπου εκπρόσωπός της μας ανέφερε ότι η εταιρία έχει εξαπατηθεί και ήδη το θέμα χειρίζεται ο νομικός της σύμβουλος προβαίνοντας στις ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Επιφυλάχθηκε για αναλυτικότερα στοιχεία. Ταυτόχρονα αποστείλαμε στον κ. Τζαβέλα το ερώτημα «αν η εταιρία KRESTON HELLAS ΙΚΕ της οποίας είστε μέτοχος  έχει αναλάβει τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων ανωνύμων εταιριών».
Ωστόσο μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση.
Νωρίτερα είχαμε λάβει μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τον κ. Τζαβέλλα επιστολή μέσω της οποίας χαρακτήριζε συκοφαντικά τα άρθρα του bankingnews.gr και ζητούσε τη δημοσιοποίηση της επιστολής που απέστειλε «προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, ώστε το κοινό να αποκτήσει πλήρη αντίληψη αυτής».
Επίσης μας επεσήμανε ότι «όπως αναφέρω και εντός της επιστολής, επιθυμώ να μου γνωρίσετε την πηγή των πληροφοριών σας, δεδομένου ότι η πειθαρχική ποινή δημοσιοποιείται ανώνυμα, άρα κατ’ αρχήν δεν δικαιολογείται γνώση σας, ούτε και αντίστοιχο έννομο συμφέρον.
Τέλος, αυτονόητο είναι ότι μέχρι την τελεσίδικη περάτωση των υποθέσεων θα απέχετε από αντίστοιχες δημοσιεύσεις».
Η ανταλλαγή e-mails με τον κ. Κρίτωνα Τζαβέλλα έγινε με τον αποστολέα να χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις με την μεν πρώτη να αφορά domain της εταιρίας KRESTON PRIME AUDIT στην οποία εμφανίζεται να έχει πουλήσει τις μετοχές και να μην μετέχει στη διοίκηση και η δεύτερη gmail με username naoussa.luxury που εμφανίζεται όνομα κατόχου της Criton Tzavellas.
To bankingnews δημοσιεύει την επιστολή αυτούσια επισημαίνοντας πρώτον ότι περισσεύει η αμετροέπεια ή η άγνοια σε κάποιον που απαιτεί από δημοσιογράφο να σπάσει το δημοσιογραφικό απόρρητο, δεύτερον ότι ο κ. Τζαβέλλας παραδέχεται ότι έχουν επιβληθεί οι ποινές που αποκάλυψε το bankingnews και τρίτον ουδείς μπορεί να επιβάλλει φίμωση του τύπου σε μια δημοκρατική χώρα ειδικά μάλιστα όταν υπάρχει ζήτημα δημοσίου συμφέροντος.
Σε ότι αφορά στην ανωνυμία της πειθαρχικής του ποινής θα όφειλε να γνωρίζει ότι το μητρώο ορκωτών ελεγκτών είναι δημόσιο (υπάρχει εκ του νόμου στην ιστοσελίδα www.elte.gr) και αν κάποιος αναζητήσει το όνομά του στους νόμιμα αδειοδοτημένους ορκωτούς ελεγκτές της χώρας που έχουν το δικαίωμα να ασκούν το επάγγελμα δεν θα το βρει όσο και αν ψάξει όπως θα το έβρισκε πριν να του επιβληθεί η ποινή.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Υπ’ όψιν κ. Καρούτζου, αρθρογράφου ιστοσελίδας «www.banking news»,

Αναφέρομαι στα από 18.3.2019, 19.5.2019 και 22.5.2019 άρθρα που συντάξατε και δημοσιεύσατε στην ηλεκτρονική σελίδα ενημέρωσης bankingnews.gr.
Παραβιάσατε το τεκμήριο αθωότητάς μου. Αναδείξατε - ως γεγονότα τετελεσμένα και αμετάκλητα - την ενοχή και τις επιβληθείσες ποινές / κυρώσεις, παρά το γεγονός ότι, όπως άριστα γνωρίζετε, η σχετική (ποινική και διοικητική) διαδικασία είναι ακόμη εκκρεμής. Προσβάλατε, έτσι, βαρύτατα την τιμή και την υπόληψή μου, όσο και τη φήμη της ελεγκτικής εταιρείας KRESTON PRIME AUDIT IKE. Με τα άνω δημοσιεύματα, υποτίθεται προς ενημέρωση του κοινού, παραβιάσατε και τα προσωπικά μου δεδομένα. Εξηγούμαι :
Σοβαρή παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας με το άρθρο σας με τίτλο «Τα θαύματα της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών KRESTON PRIME AUDIT και η αξιοπιστία…»  που δημοσιεύσατε στις 18.3.2019 και με το άρθρο σας με τίτλο «Αποκάλυψη: Αφαίρεσε την άδεια του ορκωτού και ιδιοκτήτη της KRESTON PRIME AUDIT η ΕΛΤΕ…»  που δημοσιεύσατε στις 19.5.2019».
Αναφέρεστε σε πρωτόδικη καταδίκη μου για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση για ζητήματα που σχετίζονται με τον έλεγχο εταιρειών (και δη κρατικών νοσοκομείων) που είχε αναλάβει η KRESTON (υπ’ αριθμ. ΣΤΤ1468/2018 απόφαση του ΣΤ’ Τριμ. Πλημ. Αθηνών). Προβαίνετε δε και σε προσωπικές κρίσεις ως προς την ποιότητα και το περιεχόμενο των οικονομικών ελέγχων, χωρίς να αναφέρετε την πηγή γνώσης σας ή έστω οποιοδήποτε στοιχείο που να τεκμηριώνει τους αστήρικτους ισχυρισμούς σας.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω ότι κατά της άνω καταδίκης ασκήθηκε έφεση. Εκκρεμεί, ήδη, προς επανεκδίκαση στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο. η Είναι επιβεβλημένη η προστασία μου και ο σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητάς μου. Η δημοσίως δημιουργία εντυπώσεων και η διατύπωση υπονοιών  εκ μέρους σας ως δημοσιογράφου περί ενοχής μου παραβιάζουν ευθέως το άνω τεκμήριο.
Σοβαρή παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων με το άρθρο σας με τίτλο «Αποκάλυψη: Αφαίρεσε την άδεια του ορκωτού και ιδιοκτήτη της KRESTON PRIME AUDIT η ΕΛΤΕ…»  που δημοσιεύσατε στις 19.5.2019» και με το άρθρο σας με τίτλο «Λουκέτο στην Kreston ελεγκτική από την ΕΛΤΕ – Όργιο παραβιάσεων της νομοθεσίας…»  που δημοσιεύσατε στις 22.5.2019».
Αναφέρεστε στην (επίσης εκκρεμή) πειθαρχική διαδικασία που κινήθηκε κατά της εταιρείας και εμού ως πρώην διαχειριστή της και διατυμπανίζετε ότι η ΕΛΤΕ προέβη σε αφαίρεση από εμένα της άδειας ορκωτού ελεγκτή για τρία έτη, αναφερόμενος ρητώς στο όνομά μου. Άγνωστο πώς, έχετε λάβει γνώση και αναπαράγετε μια πειθαρχική κύρωση η οποία, κατά ρητή νομοθετική επιταγή(άρθρ. 35 παρ. 11 Ν. 4449/2017) δημοσιοποιείται ανωνύμως ! Αυτό διότι  η δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θεωρείται δυσανάλογη έναντι της προσβολής του δικαιώματος στην προσωπικότητα. Η ανώνυμη δημοσιοποίηση της εν λόγω ποινής ρητώς διατάσσεται και στην ίδια την απόφαση της ΕΛΤΕ !
Πλην όμως εσείς, σπεύσατε, πριν ακόμη δημοσιευθεί από την ΕΛΤΕ η υπ’ αριθμ. 010/22.5.2019 Ανακοίνωση «Ανάκληση επαγγελματικής άδειας» (που αφορούσε την εταιρεία) να γνωστοποιήσετε παρανόμως, κατά παράβαση της περί ανωνυμίας πρόβλεψης, την ατομική κύρωση που μου επιβλήθηκε. Αυτό δε, παρά το γεγονός ότι η άνω διοικητική διαδικασία είναι, ακόμη, εκκρεμής. Για την ακρίβεια δεν έχει παρέλθει καν η προθεσμία προσβολής της πειθαρχικής απόφασης με διοικητική προσφυγή !
Η σπουδή σας προς δημοσιοποίηση ανώνυμων και προστατευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα υπερβαίνει το επιβαλλόμενο εκ της ανάγκης ενημέρωσης του κοινού μέτρο. Δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη λαμβάνοντας ως τετελεσμένες καταστάσεις που, στην πραγματικότητα, είναι ακόμη υπό διερεύνηση αρμοδίως.
Σας καλώ με το παρόν όπως επανορθώσετε, προβείτε δημοσίως σε αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς και απέχετε στο μέλλον από αντίστοιχα προσβλητικά της τιμής μου δημοσιεύματα. Επίσης, σας καλώ να μου γνωρίσετε την πηγή της πληροφόρησής σας, ώστε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου, προς διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, εις βάρος και των «πληροφοριοδοτών» σας.

Με εκτίμηση,
Κρίτων Τζαβέλλας

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης