Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Eπεκτείνονται τα μεγάλα εμπορικά κέντρα - Τα σχέδια των Lamda, Reds και Viohalco

tags :
Eπεκτείνονται τα μεγάλα εμπορικά κέντρα - Τα σχέδια των Lamda, Reds και Viohalco
Πρόκειται για τα Golden Hall της Lamda Development, Smart Park της Reds αλλά και River West της Viohalco
Σε διαδικασία επέκτασης βρίσκονται τα τρία μεγάλα εμπορικά κέντρα της χώρας, λόγω της επιτυχημένης πορείας που καταγράφουν τα τελευταία χρόνια.
Το Golden Hall της Lamda Development, το Smart Park της Reds αλλά και το River West της Viohalco, επεκτείνουν την μισθώσιμη επιφάνεια τους λόγω της αυξημένης ζήτησης και της μεγάλης επισκεψιμότητας που καταγράφουν.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες επέκτασης του εμπορικού κέντρου Golden Hall της Lamda Development, μία επένδυση της τάξης των 25 εκατ. ευρώ.
Οι εργασίες αφορούν το πρώην κέντρο ραδιοτηλεόρασης (IBC) που θα λειτουργήσει ως επέκταση του εμπορικού κέντρου προσθέτοντας 11.500 τμ εκμισθώσιμης επιφάνειας και νέες θέσεις παρκινγκ.  
Ακόμη θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφέ επιφάνειας 3.650 τ.μ., ενώ θα προστεθούν και 1.566 τ.μ. καταστημάτων.
Εντός της επέκτασης θα λειτουργεί και το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων που θα εκτείνεται σε έκταση 3.250 τ.μ.
Μέχρι το Νοέμβριο του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση του εμπορικού κέντρου Smart Park της Reds στα Σπάτα.
Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους περίπου 26 εκατ. ευρώ, το οποίο θα επεκτείνει κατά 15.500 τμ την μισθώσιμη επιφάνεια του εμπορικού πάρκου.
Ήδη η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει δεσμευτικές συμφωνίες με αλυσίδες λιανικής όπως η Decathlon, η Marks and Spencer και η Διάφανη για την εκμίσθωση καταστημάτων στην επέκταση. Σύμφωνα με τη διοίκηση της REDS, μέσω των σχετικών προσυμφώνων έχει εκμισθωθεί επιφάνεια περίπου 7.250 τμ που αντιστοιχεί σε ποσοστό πληρότητας της μισθωτικής επιφάνειας του νέου κτιρίου περίπου 55%, ενώ αξίζει η πληρότητα στον όροφο του κτηρίου ανέρχεται στο 87%.
Να σημειωθεί ότι το 2018 το εμπορικό κέντρο σημείωσε διψήφιο ποσοστό αύξησης, κατά 12,4%.
Είναι ενδεικτικό ότι ο κλάδος ανάπτυξης ακινήτων του Ομίλου απέφερε για το 2018 έσοδα 6,9 εκατ., έναντι 6,8 εκατ. το 2017. Το αποτέλεσμα εκμετάλλευσης ανήλθε σε κέρδη 3,6 εκατ, έναντι ζημιών 1,3 εκατ. για τη χρήση 2017. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε κέρδη 1,4 εκατ. περίπου, έναντι ζημιών 3,6 εκατ. το 2017.
Σε επέκταση του εμπορικού κέντρου River West προχωρά η Noval Property, θυγατρική του οµίλου Viohalco. H επέκταση αφορά σε παρακείμενο οικόπεδο, όπου θα κατασκευαστούν επιπλέον 8.000 τετραγωνικά μέτρα.
To River West άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο του 2011.  

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης