Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Εκτελέσεις κορυφαίων αξιωματούχων για την αποτυχία της Συνόδου Κορυφής Kim -Trump στο Βιετνάμ

Βόρεια Κορέα: Εκτελέσεις κορυφαίων αξιωματούχων για την αποτυχία της Συνόδου Κορυφής Kim -Trump στο Βιετνάμ
Την πληροφορία μεταδίδει εφημερίδα της Νότιας Κορέας
Για εκτελέσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, οι οποίοι συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης δεύτερης Συνόδου Κορυφής Kim – Trump στο Βιετνάμ, κάνει λόγο εφημερίδα της Νότιας Κορέας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Chosun Ilbo υποστηρίζει ότι ο Kim Hyok Chol, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν «το δεξί χέρι» του Kim Jong Un, εκτελέστηκε στο αεροδρόμιο Μιρίμ στην Πιονγκγιανγκ μαζί με άλλα 4 στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών τον περασμένο Μάρτιο με τις κατηγορίες της κατασκοπείας για τις ΗΠΑ.
«Κατηγορήθηκε για κατασκοπεία για τις  ΗΠΑ, για ελλιπή ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις και για τη μη σωστή κατανόηση των προθέσεων των ΗΠΑ» αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγή από τη Β. Κορέα.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση Kim – Trump στο Βιετνάμ κρίθηκε ως αποτυχημένη, καθώς οι ΗΠΑ απαιτούσαν την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας και η Βόρεια Κορέα απαιτούσε την άρση των αμερικανικών κυρώσεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Kim Hyok Chol είχε επίσης σταλεί σε στρατόπεδο εργασίας και επιμόρφωσης κοντά στα σύνορα με την Κίνα, ενώ σημαντικοί αξιωματούχοι που είχαν συνεργαστεί με τον Chol είχαν εξαφανιστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Βιετνάμ.
Από τη Νότια Κορέα δεν έγινε κανένα σχόλιο επί του δημοσιεύματος, την ώρα που Νοτιοκορεάτες αναλυτές υποστηρίζουν πως δεν θα ήταν παράξενο αν έχει πράγματι εκτελεστεί ο Kim Hyok Chol καθώς ήταν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα που αναφερόταν απευθείας στον Kim Jong Un.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης