Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελεύθερη πτώση για το πετρέλαιο λόγω της εμπορικής «κόντρας» ΗΠΑ και Κίνας - «Βουτιά» -5,5% για το αμερικανικό αργό

Ελεύθερη πτώση για το πετρέλαιο λόγω της εμπορικής «κόντρας» ΗΠΑ και Κίνας - «Βουτιά» -5,5% για το αμερικανικό αργό
Το brent αποδυναμώθηκε -3,59%
(upd) Κάτι παραπάνω από ισχυρές απώλειες σημείωσε σήμερα Παρασκευή (31/5) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού αποδείχθηκε μικρότερη σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του -3,59% στα 64,47 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμαικό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε -5,5% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,46 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν μόλις κατά 280 χιλ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο της τάξεως των 5,3 εκατ. βαρελιών.

Χθες (30/5) οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση άνω του -4% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, ανακτώντας εν συνεχεία ορισμένες από τις απώλειες, ενώ η συνολική πτώση για το σύνολο του μήνα ανέρχεται στο 10%.
Οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ασκούν επίσης σημαντικές πιέσεις προς τις τιμές του πετρελαίου, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για άμεση αποκλιμάκωση των εντάσεων.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Donal Trump εξέφρασε την πρόθεσή του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές όλο των αγαθών που εισάγουν οι ΗΠΑ από το Μεξικό, κλιμακώνοντας περαιτέρω τις εμπορικές εντάσεις παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης