Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +0,6% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2019

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +0,6% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -1,1%
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (31/5) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,9%, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1,1%.
Ο υποδείκτης που αφορά τις αποστολές κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,7% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα σε ετήσια βάση καταγράφηκε πτώση κατά -1,1%.
Παράλληλα, ο δείκτης που σχετίζεται με τα αποθέματα παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +1,2%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα το Υπουργείου, οι λιανικές πωλήσεις στη χώρας κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +0,5% για τον Απρίλιο του 2019, ενώ σε μηνιαία βάση ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος.
Ωστόσο, τα στοιχεία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,9% σε ετήσια βάση, καθώς και μηνιαία άνοδο στο +0,6%.
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία της Ιαπωνίας είχε δημοσιεύσει τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία στη χώρα για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε πτώση στο 2,4% έναντι 2,5% τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά +0,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά -2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης