Πολιτική

Σπίρτζης: Αλαζονεία στη ΝΔ – Συμπεριφέρονται σαν να είναι η επόμενη κυβέρνηση

Σπίρτζης: Αλαζονεία στη ΝΔ – Συμπεριφέρονται σαν να είναι η επόμενη κυβέρνηση
Η εκλογική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στη διαχείριση μνημονιακών πολιτικών που δεν πίστευε είπε ο κ.Σπίρτζης
Επίθεση στη ΝΔ ότι συμπεριφέρεται αλαζονικά και σαν να είναι ήδη η επόμενη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο υπουργός  Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης με αφορμή την αντιπαράθεση για τον ορισμό της ηγεσίας της ΝΔ.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Σπίρτζης  αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός επέλεγε να μην προσφύγει στις κάλπες τον Ιούλιο, αλλά τον Οκτώβριο, ποια θα ήταν η στάση της ΝΔ στο θέμα.
Ο κ.Σπίρτζης υποστήριξε ότι αφενός καταγράφηκε συναίνεση στη Διάσκεψη των Προέδρων και αφετέρου ότι υπάρχει σχετικός νόμος, ο οποίος προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο μια κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στην τοποθέτηση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
Ερωτηθείς για τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Σπίρτζης την απέδωσε στη διαχείριση μνημονιακών πολιτικών επί τέσσερα χρόνια, τις οποίες, όπως είπε, το κυβερνών κόμμα δεν πίστευε.
«Τα μνημόνια στα οποία έβαλε τη χώρα ο παλαιοκομματισμός, επιβάρυναν τη μεσαία τάξη και οδήγησαν την κυβέρνηση σε μεγάλη φθορά.
Κατά συνέπεια, είναι λογικό η μεσαία τάξη να στείλει το μήνυμά της στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια από μέρους της να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι και παρά την προσπάθεια, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, να καθορίσει την οικονομική και κοινωνική της πολιτική, έστω και με καθυστέρηση.
Τα μέτρα αυτά δεν πρόλαβαν να γίνουν κατανοητά από την κάθε οικογένεια, τον κάθε επαγγελματία, τον κάθε συνταξιούχο» υποστήριξε ο κ.Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθεί στη μεσαία τάξη και στο πώς θα πρέπει να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, χωρίς να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης