Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» η Wall Street λόγω νέων εμπορικών εντάσεων - Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες

tags :
Στο «κόκκινο» η Wall Street λόγω νέων εμπορικών εντάσεων - Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Οι νέες εμπορικές εντάσεις ασκούν ισχυρές πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές
Με ισχυρή πτώση άνοιξαν σήμερα (31/5/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο της επιβολής δασμών στο Μεξικό από τις ΗΠΑ, σε μια τελευταία εξέλιξη στα εμπορικά μέτωπα που έχει ανοίξει ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
Ο Trump δήλωσε ότι όλα τα μεξικανικά προϊόντα θα υπόκεινται σε επιπλέον δασμούς 5% από τις 10 Ιουνίου, έως ότου σταματήσει η παράτυπη μετανάστευση, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, σε μια εποχή όπου οι επενδυτές ανησυχούν και πάλι για την απειλή ύφεσης.
Περί τις 16:30, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 1,1% στις 24.901 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,1% στις 2.758 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1,2% στις 7.475 μονάδες.


«Οι αρχικές προσδοκίες ότι η προσωρινή ανακούφιση στη Wall Street θα εξαπλωθεί στις αγορές της Ασίας την Παρασκευή «εκτροχιάστηκαν» για μία ακόμη φορά από τις περαιτέρω εμπορικές αντιπαραθέσεις από τις ΗΠΑ, οδηγώντας ξανά τις αγορές σε κατάσταση κινδύνου», σχολιάζει η αναλύτρια της IG, Jingyi Pan.
Οι εμπορικές εντάσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όταν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Κίνας θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των G20 στην Ιαπωνία.
Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, με την General Motors να καταγράφει «βουτιά» 4%, τη Ford Motor να σημειώνει πτώση 3,3% και τη Fiat Chrysler να υποχωρεί κατά 4,8%.
Την ίδια ώρα τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα επιδεινώνουν το κλίμα.
Σημειώνεται ότι ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 5,3% από την αρχή του μήνα, μετά την κατάρρευση των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.
Σημαντική πτώση καταγράφουν, εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με εκείνη του 10ετούς να υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης και να διαμορφώνεται στο 2,18%, καθώς οι φόβοι για ύφεση της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας στρέφουν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια, απομακρύνοντάς τους από τα πιο ριψοκίνδυνα assets.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης