Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Η Fed θα προχωρήσει σε δύο μειώσεις επιτοκίων εντός του 2019

JPMorgan: Η Fed θα προχωρήσει σε δύο μειώσεις επιτοκίων εντός του 2019
Δύο μειώσεις επιτοκίων από τη Fed «βλέπει» η JPMorgan για το 2019
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε δύο μειώσεις επιτοκίων -κατά 25 μονάδες βάσης- έως το τέλος του τρέχοντος έτους, εκτιμούν οι αναλυτές της J.P.Morgan, οι οποίοι, μέχρι στιγμής, δεν ανέμεναν κάποια τέτοια κίνηση από τη Fed.
Η αμερικανική τράπεζα επικαλείται την επικείμενη επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και εταίρων, μεταξύ άλλων.
Πριν λίγες ημέρες, η JPMorgan προχώρησε σε δραστική επί τα χείρω αναθεώρηση της εκτίμησης για την ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών το δεύτερο τρίμηνο 2019, «βλέποντας» πλέον την αύξηση του ΑΕΠ σε μόλις 1% (σε ετήσια σύγκριση), έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για επίδοση 2,25%.
Επισημαίνεται ότι η ανάπτυξη για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε σε 3,1%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Μάρτιο, η JPMorgan ανέφερε ότι η επιδείνωση των δεικτών κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους δεν θα μεταφραστεί σε μία σημαντική επιβράδυνση για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών το 2019.
Όπως σημείωνε, η οικονομία έχει επιβραδυνθεί ελαφρώς σε σύγκριση με το 2018, ωστόσο αυτό «δεν θα εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο» και η ανάπτυξη θα επιστρέψει στον μέσο όρο των τελευταίων ετών.
Για το σύνολο του 2019, εκτιμούσε ότι το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αναπτυχθεί γύρω στο 2%.
Στο σύνολο του 2018, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2,9% -ο καλύτερος ρυθμός ανάπτυξης από το 2015- έναντι ανάπτυξης 2,2% του 2017, επισημαίνεται.

Διαβάστε: Dimon (JPMorgan): Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας θα μπορούσε να αποτρέψει τις επενδύσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης