Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για τα ασήμαντα (Άρειος Πάγος) υποψίες για διαφωνίες Παυλόπουλου (ΠτΔ) για τα εθνικά (Πρέσπες) σιωπή

tags :
Για τα ασήμαντα (Άρειος Πάγος) υποψίες για διαφωνίες Παυλόπουλου (ΠτΔ) για τα εθνικά (Πρέσπες) σιωπή
Δεν είναι σαφές εάν αυτή η κόντρα και η εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προϊόν συναλλαγές Παυλόπουλου με την ΝΔ του Μητσοτάκη για να εξασφαλίσει την επόμενη θητεία.
Ο προεκλογικός καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τις αλλαγές σε ορισμένα καίρια δικαστικά αξιώματα με επίκεντρο τον Άρειο Πάγο (Πρόεδρος και εισαγγελέας) χαρακτηρίστηκε συνταγματικό πραξικόπημα και αντηλλάγησαν βαριές κατηγορίες.
Εκ πρώτης όψεως η στάση της κυβέρνησης να επιχειρήσει αλλαγές στα όρια της θητείας των υφιστάμενων δικαστών στον Άρειο Πάγο (η θητεία λήγει 30 Ιουνίου 2019) δείχνει μια αγωνία να ελέγξει την ανώτατη δικαστική ηγεσία.
Η ΝΔ προφανώς και αντιδρά και έτσι έχει ξεσπάσει μια άνευ προηγουμένου κόντρα για την κορυφή της δικαστικής πυραμίδας.
Τα επιχειρήματα της ΝΔ είναι πιο ισχυρά γιατί οι εκλογές θα διεξαχθούν 7 Ιουλίου δηλαδή οριακά θα γίνουν οι αλλαγές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να δώσει το δικαίωμα στην κυβέρνηση της ΝΔ να διορίσει τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.
Όμως σε αυτό το σκηνικό σύγκρουσης, ξαφνικά εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Υπάρχουν αναφορές ότι θα θέσει veto στον διορισμό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι θα περιμένει η Προεδρία να λήξει η θητεία της υφιστάμενης ηγεσίας του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου για να επικυρώσει την νέα..
Όμως έχει ξεσπάσει ένας ανούσιος καβγάς με εμπλοκή και του Προέδρου της Δημοκρατίας και θεωρείται μείζον εθνικό θέμα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διορίσει επικεφαλής στον Άρειο Πάγο ή η ΝΔ.
Αυτό είναι και ασήμαντο και αδιάφορο.
Όσοι σπεύσουν να πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αγωνιούν για τον Άρειο Πάγο γιατί θέλουν να προλάβουν διώξεις εις βάρος τους, ίσως αυτό να ισχύει αλλά στην πράξη η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη;
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου έχει ξεσπάσει μια άνευ προηγουμένου κόντρα, από την Προεδρεία της Δημοκρατίας υπήρξαν διαρροές και…κανείς δεν σκέφθηκε που ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας κόντρα στην κοινωνία υπέγραφε και ψήφιζε την συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό.
Μια συμφωνία, απαράδεκτη, ανιστόρητη, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα ο Τσίπρας την πέρασε από την ελληνική βουλή.
Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης δήλωσαν ότι εάν κυρωθεί η συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και στο τέλος θα αναμενόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην είναι ένας διακοσμητικός θεσμός αλλά να πάρει θέση και να μην αποδεχθεί να υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών.
Που ήταν όλοι όσοι αντιδρούν σήμερα για το ζήτημα του Άρειου Πάγου…στην σκοτεινή περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών μια απαράδεκτη συμφωνία που προσβάλλει τους έλληνες Μακεδόνες;
Δεν ήταν πουθενά και ειδικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τότε επιλέξει απλά να έχει διακοσμητικό ρόλο χωρίς να ασκεί τα συνταγματικά του δικαιώματα ως αυτός που βάζει την τελευταία υπογραφή επικύρωσης.

Υποσημείωση

Δεν είναι σαφές εάν αυτή η κόντρα και η εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προϊόν συναλλαγές Παυλόπουλου με την ΝΔ του Μητσοτάκη για να εξασφαλίσει την επόμενη θητεία.
Αυτό που είναι σαφές είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να υπερασπίζεται το Σύνταγμα και την βούληση της πλειοψηφίας και στην συμφωνία των Πρεσπών αυτό ξεκάθαρα παραβιάστηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης