Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπερψήφισαν το πρόγραμμα της ΝΔ

Σκουρλέτης: Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπερψήφισαν το πρόγραμμα της ΝΔ
"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μεταλλαχθεί σε ένα διαχειριστικό ασπόνδυλο μόρφωμα", τονίζει ο Π.Σκουρλέτης
«Πρόθεση ενός μέρους των πολιτών που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ήταν να στείλουν μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα της Ν.Δ., το οποίο μάλιστα προσπάθησε σε ορισμένες περιπτώσεις να το κρύψει», εκτιμά ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αφού σημειώνει ότι δεν υποτιμά τα αρνητικά βιώματα και τις εμπειρίες των πολιτών από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, εκτιμά πως η αντιπαράθεση πηγαίνοντας προς τις εθνικές εκλογές θα πρέπει να γίνει στη βάση των προγραμματικών προτάσεων, ενώ σημειώνει ότι η διαφορά "δεν ήταν αναμενόμενη, προφανώς το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έναν μεγάλο βαθμό τα τελευταία εικοσιτετράωρα".
Όπως αναφέρει «έχουμε μπει σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης, το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι πως σχεδιάζει ο καθένας τη μεταμνημονιακή περίοδο, τι έχει να πει για τις νέες παραγωγικές ευκαιρίες, τον ρόλο του Δημοσίου, τον πρωτογενή  τομέα, τον τουρισμό, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και το περιβάλλον;
Με αυτή την έννοια θεωρώ πως το προγραμματικό είναι το ευνοϊκό πεδίο αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ.».
Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «παρ’ όλο που κλείσαμε τον κύκλο των μνημονίων και βαδίζουμε στους δρόμους της ανάπτυξης, οι σωρευτικές επιπτώσεις και από τα τρία μνημονιακά προγράμματα στο μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας δεν θα μπορούσε να αφήσουν αλώβητη την κυβέρνηση μας».
Υπογραμμίζει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μεταλλαχθεί σε ένα διαχειριστικό ασπόνδυλο μόρφωμα, αλλά εξακολουθεί να εμπνέεται από τις μεγάλες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της συνεχούς διεύρυνσης της δημοκρατίας, της κατοχύρωσης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «δεν έχει πάψει να οραματίζεται μια κοινωνία με λιγότερη εκμετάλλευση και κοινωνικές ανισότητες».
Ο ίδιος σημειώνει την ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την λαό, στο πλαίσιο του οποίου χρειάζονται βραχυπρόθεσμοι στόχοι, αλλά και μεσομακροπρόθεσμοι, αναγκαίες άμεσες ρυθμίσεις αλλά και βαθύτερες διαρθρωτικές αλλαγές με στρατηγική στόχευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης