Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σεισμός στο ΚΙΝΑΛ - Εκτός ο Βενιζέλος, πιθανή αξιοποίησή του από τη ΝΔ - Γεννηματά: Οι απόντες διευκολύνουν το ΣΥΡΙΖΑ - Οργή Σημίτη

Σεισμός στο ΚΙΝΑΛ - Εκτός ο Βενιζέλος, πιθανή αξιοποίησή του από τη ΝΔ - Γεννηματά: Οι απόντες διευκολύνουν το ΣΥΡΙΖΑ - Οργή Σημίτη
Αιτία της ρήξης η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει τον Γ. Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

(upd5) Σε σκηνικό διάλυσης παραπέμπουν οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), το οποίο αίφνης βρίσκεται στο μάτι του πολιτικού κυκλώνα, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από το σχήμα, και αφού είχε προηγηθεί η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αντί του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Αναμφίβολα πρόκειται για μία ηχηρή πολιτική εξέλιξη, που προκαλεί έντονους τριγμούς στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου
και ενδεχομένως να στοιχίσει τον στόχο της 3ης θέσης ενώ εκτιμάται, πως σε πρώτη φάση ευνοημένη εμφανίζεται η ΝΔ, που επιζητά την κυβερνητική αυτοδυναμία.
Ενδεικτικό της έντασης που υπάρχει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ είναι αφενός οι πληροφορίες για παραιτήσεις στελεχών και για άλλους που δηλώνουν ότι δεν θα πολιτευθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και αφετέρου οι αντιδράσεις κορυφαίων προσωπικοτήτων του ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος φέρεται να δηλώνει θυμωμένος από αυτές τις πολιτικές εξελίξεις και προβληματισμένος για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στη δυναμική του κόμματος στο δρόμο προς την κάλπη.
Πάντως, οι εξελίξεις αυτές αποκαλύπτουν και τις διαφορετικές στρατηγικές που εκπόνησαν και ακολούθησαν τα ηγετικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν και οι ενδείξεις, πως η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις εθνικές εκλογές θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε υπουργική θέση ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο, όχι με τις ίδιες πιθανότητες, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να προταθεί και για πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2020.
Όπως και να έχει,ο κ. Βενιζέλος είναι ένα πρόσωπο, που χαίρει εκτίμησης στο χώρο της ΝΔ, αν και γαλάζια στελέχη έσπευσαν με κατηγορηματικό τρόπο να επισημάνουν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένταξης του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Η στόχευση Γεννηματά και ... ο κίνδυνος

Είναι προφανές πως η ρήξη Γεννηματά - Βενιζέλου έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή ενόψει του σημερινού β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς αυτή αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει τη δυναμική του ΚΙΝΑΛ.
Η απόφαση της κας.Γεννηματά να ορίσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον κ.Καμίνη στέλνει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, το οποίο ενισχύεται και από την απόφαση του κ.Βενιζέλου να αποχωρήσει.
Στο ΚΙΝΑΛ πιστεύουν πως μπορούν πλέον να κερδίσουν τους προοδευτικούς εκείνους ψηφοφόρους που είχαν κουραστεί και απογοητευτεί από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δίσταζαν να επιστρέψουν στο κόμμα λόγω του κ.Βενιζέλου με ότι σηματοδοτούσε πολιτικά η παρουσία του και η προηγούμενη συγκυβέρνηση του με τον κ.Σαμαρά.

Παράλληλα στο ΚΙΝΑΛ εκτιμούν ότι οι διαρροές από το ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν και στις βουλευτικές εκλογές και άρα το διαζύγιο με τον κ.Βενιζέλο που είχε συγκυβερνήσει με τον κ.Σαμαρά, θα ενισχύσει το κύμα επιστροφής καθώς αποδεικνύεται ξεκάθαρα πλέον ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν είναι ουρά και παρακολούθημα κανενός.
Αυτή είναι η μια θεωρία, καθώς υπάρχει και εκείνη που λέει ότι η παρουσία του κ.Βενιζέλου συγκρατούσε εκσυγχρονιστικές δυνάμεις και ψηφοφόρους στο ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι διαφορετικά θα μπορούσαν να φύγουν από το κόμμα και να ψηφίσουν ΝΔ προκειμένου να φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτήν άλλωστε την ερμηνεία ποντάρουν και στη ΝΔ
καθώς θεωρούν ότι οι εξελίξεις αυτές διευκολύνουν το άνοιγμα της ΝΔ στους ψηφοφόρους που νιώθουν οργή για το ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, η οποία θα κριθεί στην κάλπη της 7ης Ιουλίου και η οποία αναμφίβολα αφορά και την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών και ιδιαίτερα το σενάριο εκείνο που θέλει τη ΝΔ να μην επιτυγχάνει την αυτοδυναμία, καθώς σε αυτό το ενδεχόμενο το ΚΙΝΑΛ θα βρισκόταν αντιμέτωπο με υπαρξιακού τύπου διλήμματα και ερωτήματα.

Γεννηματά: Λυπάμαι για την απόφαση Βενιζέλου – Οι απόντες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ - Να ηττηθεί οριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την λύπη της για την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Νέο Κόσμο.
«Την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην προκήρυξη εθνικών εκλογών.
Σήμερα με τις επιλογές τους θα δώσουμε ένα τέλος στις καταστροφικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτόν τον στόχο επιδιώκω με τον κ. Καμίνη.
Τώρα έχει έρθει η ώρα να τελειώσουμε με τις αποδομήσεις και τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
Το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει ανάχωμα στην απειλή κυριαρχίας της δεξιάς που τροφοδοτεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε η κα.Γεννηματά, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του κ.Βενιζέλου να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι οι απόντες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Λυπάμαι που ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθειά μας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το κόμμα και για τη χώρα.
Οι απόντες από αυτή τη μάχη απλά διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά και του προτάθηκε να κατέβει σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε με σταυρό» είπε η κα.Γεννηματά.

Βενιζέλος: Το σχέδιο της Γεννηματά καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δραματικές αυτές εξελίξεις δρομολογήθηκαν ύστερα από τη συνάντηση που είχαν χθες Σάββατο 1/6 το μεσημέρι η κα.Γεννηματά με τον κ. Βενιζέλο.
Στη συνάντηση αυτή η κα.Γεννηματά ανακοίνωσε ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα ηγηθεί ο Γιώργος Καμίνης προκαλώντας την έντονη αντίδραση και απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Τη θέση αυτή την έχω τάξει στον Γιώργο Καμίνη» φέρεται να του είπε γεγονός που οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει την ακόλουθη δήλωση:
Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα.
Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.
Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.
Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.
Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της.
Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας.


Το παρασκήνιο της ρήξης

Τη θέση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για τη συνάντησή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την αποχώρηση του τελευταίου από το  πολιτικό σχήμα, μεταφέρουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη.
Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την πρόθεσή της να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης ενώ του ζήτησε να συζητήσουν τους τρόπους της δικής του συμμετοχής στον προεκλογικό αγώνα.
Όπως εξηγούν συνεργάτες της κ. Γεννηματά στόχος της επιλογής Καμίνη, ήταν να τονιστεί η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και για τον λόγο αυτό στη δεύτερη θέση του Επικρατείας θα τοποθετηθεί ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης.
Ωστόσο με το σκεπτικό αυτό, διαφώνησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φέρεται να είπε:
Ή πρώτος στο Επικρατείας, ή τίποτα.
Απαντώντας στην κριτική Βενιζέλου, πως το ΚΙΝΑΛ γίνεται «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζουν, πως η σύγκρουση με το κυβερνόν κόμμα θα σηματοδοτηθεί από τους παρόντες και όχι τους απόντες.
Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του πολιτικού φορέα για να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.
«Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθούν στο Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές.
Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της θα συμβάλει σημαντικά σ΄ αυτό», υπογραμμίζεται από το Κίνημα Αλλαγής.

Καμίνης: Αφαιρεί από τη δύναμη μας αλλά δεν θα κρίνει τα ποσοστά μας η αποχώρηση Βενιζέλου

Την θέση ότι η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής αφαιρεί από τη δύναμη του κόμματος αλλά δεν θα κρίνει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ στις βουλευτικές εκλογές διατύπωσε ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος με απόφαση της Φώφης Γεννηματά αναμένεται να οριστεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Καμίνης εξέφρασε την έκπληξη του για την απόφαση αυτή της κας.Γεννηματά, τονίζοντας ότι δεν το είχε συζητήσει μαζί της.
«Είναι μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη που μου ανατέθηκε αυτή η θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας.
Η τιμητική θέση σηματοδοτεί πολλά πράγματα.
Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου το ενδεχόμενο.
Η μέριμνά μου ήταν οι ευρωεκλογές» είπε ο κ.Καμίνης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του κ.Βενιζέλου να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «η αποχώρηση κάθε στελέχους που επιλέγει να μη συμμετάσχει σε αυτή τη μάχη είναι κάτι που αφαιρεί μέρος από τη δύναμή μας, το ζήτημα είναι να ανακτήσουμε τη δύναμη μέσα από τις πολιτικές μας αποφάσεις».
Ερωτηθείς αν μετά την εξέλιξη αυτή, της αποχώρησης του κ.Βενιζέλου σκέφτηκε να παραιτηθεί, ο κ.Καμίνης υποστήριξε πως «εγώ δεν παραιτούμαι από θέσεις ευθύνης, τόσο σημαντικές».
«Μου ανατέθηκε αυτή η θέση και θα το πάω μέχρι τέλους, όπως κάνω πάντα.
Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να καλέσουμε τον κόσμο.
Οι άνθρωποι που έφυγαν από εμάς και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνθρωποι με αριστερή νοοτροπία τους οποίους πρέπει να φέρουμε πίσω σε ένα κόμμα κεντροαριστερών σοσιαλιστικών αρχών» τόνισε ο κ.Καμίνης, αναφέροντας πως «ο κ.Βενιζέλος έχει μια μακρά πορεία στο ΠΑΣΟΚ».
«Σε αντιπολιτευτικές στιγμές πήγε με τον αντίπαλο αλλά αυτό δε σημαίνει πως ταυτίζεσαι με τον αντίπαλο.
Στη συνεργασία με τη ΝΔ υπήρχαν θετικά αλλά έγιναν και σφάλματα.
Στην προεκλογική μου εκστρατεία ανέδειξα τα διαχρονικά κέρδη του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ.Καμίνης, υποστηρίζοντας πως «τo KINAΛ πέτυχε κάτι θετικό».
«Ηττήθηκε η ακροδεξιά που διεκδικούσε την τρίτη θέση.
Η ΧΑ δεν θα πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.
Το ζητούμενο είναι ο χώρος μας, πάμε να κυριαρχήσουμε στο δικό μας χώρο.
Ήμουν εννέα χρόνια δήμαρχος Αθήνας, δεν συνεργάστηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προεκλογικά έκλεισα το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είπε κανείς πως εμείς θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς έχουμε μια αυτόνομη πορεία και δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός.
Είναι πιθανό ο λαός να μας αναθέσει μια διερευνητική εντολή, το πώς θα τη διαχειριστούμε έχει να κάνει με τη δυναμική μας, με το ποσοστό και την εντολή» υποστήριξε ο κ.Καμίνης.
«Πιστεύω πως θα πάμε πιο πάνω από το ποσοστό των Ευρωεκλογών.
Δεν κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου, το πολιτικό κλίμα είναι πολύ πιο σύνθετο» ανέφερε ο κ.Καμίνης.

Ανδρουλάκης: Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η ρήξη Γεννηματά – Βενιζέλου – Έπρεπε να είχε αποφευχθεί

Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζει τη ρήξη της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα γεγονός που δεν βοηθάει ενόψει των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών και των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι αυτό που χρειάζεται το ΚΙΝΑΛ αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι «ενότητα ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ.Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι η ΝΔ πέτυχε μεγάλη νίκη γιατί καρπώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της δυσαρέσκειας των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική ωστόσο σημειώνει πως αποφεύγει κάθε γόνιμη συζήτηση θέλοντας να αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία επενδύοντας μόνο στην απογοήτευση.
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και το ενδεχόμενο να συμπράξει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ.Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να αποφασίσει αν το ΚΙΝΑΛ θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ή θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.
«Αν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, αυτό θα σημαίνει ότι επιδοκιμάζουν τις προτάσεις μας και θα μας δώσουν τη δύναμη να επιβάλουμε κάποιες από αυτές στο πλαίσιο μίας προγραμματικής συμφωνίας εάν χρειαστεί.
Αν όμως ο κόσμος δεν μας στηρίξει με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίσουμε αλλά να επιλέξουμε τον ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που επίσης έχει τόσο ανάγκη ο τόπος» τονίζει ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι θα συναποφασίσει με την κα.Γεννηματά εντός των επόμενων ημερών, αν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές.

Χρηστίδης: Ανοίξαμε την πόρτα στους προοδευτικούς πολίτες που έχουν κουραστεί από το ΣΥΡΙΖΑ

Την θέση ότι το Κίνημα Αλλαγής άνοιξε την πόρτα στους προοδευτικούς πολίτες που έχουν κουραστεί από το ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης αναφερόμενος στην απόφαση της κας.Γεννηματά να ορίσει ως πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον κ.Καμίνη αντί του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Χρηστίδης απέρριψε τις αιτιάσεις Βενιζέλου ότι με αυτήν την κίνηση το ΚΙΝΑΛ γίνεται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «ακριβώς το αντίθετο συμβολίζει».
«Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όπως και κάθε πρόεδρος κόμματος έχει την απόλυτη επιλογή για τον πρώτο στο Επικρατείας με ό,τι αυτό συμβολίζει.
Το ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει την διεύρυνση του χώρου, έχουμε ανοίξει μια μεγάλη πόρτα για τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν κουραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δίνουμε μια μάχη πέρα και πάνω από πρόσωπα, που έχει ως στόχο να ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσει το ΚΙΝΑΛ ανάχωμα στο σχέδιο της ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χρηστίδης.
«Θέλω επίσης να σας πως είναι επιλογή του κ.Βενιζέλου να κάνει την δήλωση αποχώρησης από το ΚΙΝΑΛ», τόνισε ο κ.Χρηστίδης, ενώ σχετικά με τον πολιτικό συμβολισμό της επιλογής Καμίνη, είπε πως «πρόκειται για έναν πολύ επιτυχημένο δήμαρχο, που πέταξε την Χρυσή Αυγή έξω από τον δήμο επανειλημμένα, δεν προέρχεται από τον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει αποδεχθεί την συμβολή του, που ήταν υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και έχει αποδεχθεί το πώς πρέπει να προχωρήσει από εδώ και μπρος».

Μαλέλης: Δεν πρέπει να φύγει ο Βενιζέλος, έχουμε πόλεμο στις 7 Ιουλίου

Να μην φύγει από το Κίνημα Αλλαγής αλλά να παραμείνει και να δώσει τη μάχη απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Σταμάτης Μαλέλης γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.
«Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι θετικές ή αρνητικές εξελίξεις.
Είναι μία απόφαση της προέδρου.
Σηματοδοτεί κάτι διαφορετικό» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Μαλέλης αναφερόμενος στην απόφαση της κας.Γεννηματά να τοποθετήσει στην πρώτη θέση του Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο κ.Βενιζέλος να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ.
«Κατ’ αρχήν ο κ. Βενιζέλος δεν πρέπει να φύγει.
Είναι εξαιρετικό στέλεχος που πρέπει να δώσει τη μάχη.
Μια μάχη που είναι ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και ενάντια στη Νέα Δημοκρατία.
 Όποιος σήμερα φεύγει και εγκαταλείπει τη μάχη ουσιαστικά βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ.
Για μένα ο κ. Βενιζέλος πρέπει να μείνει.
Δεν είναι μόνο η θέση που πρέπει να δώσει τη μάχη το Επικρατείας.
Μπορεί να κατέβει σε όποια περιφέρεια θέλει ή να μην κατέβει.
Από όσο ξέρω η κα.Γεννηματά του είπε μπορείς να κατέβεις σε όποια περιφέρεια θέλεις να δώσεις τη μάχη.
Έχουμε πόλεμο στις 7 Ιουλίου» υποστήριξε ο κ.Μαλέλης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της κίνησης της κας.Γεννηματά.
«Το Κίνημα Αλλαγής είναι το Κίνημα της Δημοκρατικής Παράταξης.
Δικαιούται η κα.Γεννηματά να κάνει αλλαγές, να παίρνει ρίσκο.
Θέλουμε διεύρυνση.
Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι 7% συνέχεια.
Πρέπει να ξαναγίνει μεγάλο.
Η πρόεδρος όφειλε και οφείλει να παίρνει αποφάσεις και να μεγαλώσεις και να διευκολύνει το να γίνει μεγάλη η Δημοκρατική Παράταξη.
Είναι σαφές αυτό» υποστήριξε ο κ.Μαλέλης.

Αποχωρήσεις στελεχών

.
Η αποχώρηση Βενιζέλου πιθανότατα να αποτελέσει θρυαλλίδα σοβαρότατων εξελίξεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Ήδη ο Μάνος Επιτροπάκης, από τα γνωστότερα στελέχη της «βενιζελικής» τάσης και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο.
Προβληματισμένος φέρεται να είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκλεγμένος ευρωβουλευτής.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνεται η στρατηγική ήττα του ΚΙΝΑΛ

«Οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. επιβεβαιώνουν το στρατηγικό αδιέξοδο όσων με πάθος επεδίωκαν την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούσαν να αποκρύψουν ότι αυτό θα σήμαινε και στρατηγική νίκη της δεξιάς και της ΝΔ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «στις 7 Ιουλίου, όμως, μπροστά στην εθνική κάλπη, τα διλήμματα θα είναι αμείλικτα και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια επιθυμούν προοδευτική ή συντηρητική διακυβέρνηση», και προσθέτει ότι «σε αυτό το ερώτημα κανείς δεν θα αποφύγει τελικά να απαντήσει».

Υπέρ Βενιζέλου η Διαμαντοπούλου: Διευρυμένο γραφείο του αρχηγού το ΚΙΝΑΛ

Θέση υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου πήρε η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που συγκλονίζουν το Κίνημα Αλλαγής.
Η κ. Διαμαντοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook, υποστηρίζει, πως όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική.
«Ένα κόμμα,όσο μικρό κι αν είναι είναι καταδικασμένο να αποτύχει όταν δεν έχει ιδέες, καταργούνται τα όργανα ,οι διαδικασίες η οργανωμένη άλλη άποψη.
Όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική.
Εκπλήσσομαι με όσους σήμερα εκπλήσσονται με ότι συνέβη σήμερα στο ΚΙΝΑΛ», έγραψε η πρώην υπουργός.

Παπαδημούλης: Θα ενισχυθεί ο διπολισμός ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ


Για «σοβαρή εξέλιξη που θα ενισχύσει τον πολιτικό διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές» κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής και την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Τwitter:
«Μεγαλώνει η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ -  Προοδευτική Συμμαχία.
Για ένα πανδημοκρατικό προσκλητήριο και εξωστρεφείς πρωτοβουλίες.
Για αποτροπή του ρεβανσισμού και της οπισθοδρόμησης που εκφράζει η ΝΔ».

Στ. Μάνος: Η απουσία Βενιζέλου από την επόμενη Βουλή θα βλάψει τα συμφέροντα της Ελλάδας

Η απουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου από την επόμενη Βουλή θα βλάψει τα συμφέροντα της Ελλάδας, εκτιμά ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος.
Όπως έγραψε ο κ. Μάνος στο Twitter, ο κ. Βενιζέλος ήταν μία από τις ικανότερες «φωνές» στο Κοινοβούλιο.
«Ο κ. Βενιζέλος ήταν μια από τις ικανότερες "φωνές" στη Βουλή.
Η απουσία του από την επόμενη Βουλή θα βλάψει τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Μολονότι συνήθως διαφωνούσα μαζί του, θα ήθελα να τον έχω σύμμαχο σε κοινές προσπάθειες», έγραψε ο πρώην υπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό.

ABC: Παραιτήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στην αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής, αναφέρεται μερίδα του ξένου Τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αρχηγός του Ελληνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΠΑΣΟΚ) και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραιτήθηκε από το κόμμα του, κατηγορώντας την ηγέτιδα του ΚΙΝΑΛ ότι σκοπεύει να το  μετατρέψει σε «ουρά» του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο ABC News.
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι είναι «αποδεσμευμένος κομματικά» μετά τη συνάντηση που είχε με την  αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία αποφάσισε να ορίσει τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και όχι αυτόν, στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Το ABC, επισημαίνει πως η κ. Γεννηματά ήθελε να τοποθετήσει τον κ. Βενιζέλο στην 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Ο κ. Βενιζέλος, 62 ετών, υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, από το 2011-12, και υπουργός Εξωτερικών τη διετία, 2013-15, καθώς και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ήταν αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος από το 2012 έως το 2015, υπενθυμίζει το αμερικανικό δίκτυο.



(πρώτη ενημέρωση Σάββατο 1 Ιουνίου 15:50)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης