Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η κυβέρνηση Salvini απορρίπτει πρόταση του Bannon για Ακροδεξιά Ακαδημία στη Ρώμη

Ιταλία: Η κυβέρνηση Salvini απορρίπτει πρόταση του Bannon για Ακροδεξιά Ακαδημία στη Ρώμη
Στα σχέδια του Bannon ήταν η δημιουργία Ακροδεξιάς λαϊκίστικης ακαδημίας σε μία αρχαία μονή κοντά στη Ρώμη
Φρένο στα φιλόδοξα σχέδια του πρώην συμβούλου του αμερικανού προέδρου, Steve Bannon να δημιουργήσει Ακαδημία ακροδεξιάς ρητορικής στη Ρώμη βάζει το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού μετά από εντολή Salvini.
Στα σχέδια του Bannon, ο οποίος εχει εγκαταστασθεί το τελευταίο διάστημα στην ευρώπη με σκοπό να προωθήσει τα ακροδεξιά κόμματα όπως αυτό του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban, ήταν η δημιουργία Ακροδεξιάς λαϊκίστικης ακαδημίας σε μία αρχαία μονή κοντά στη Ρώμη εμπνευσμένη από μια σχολή πολιτικής που διοργανώθηκε στο Μιλάνο από τον Armanto Siri, συνεργάτη του Matteo Salvini.
Οι προτάσεις του ωστόσο απορρίφθηκαν από την ιταλική κυβέρνηση που διέταξε την αποπομπή του από τις εγκαταστάσεις.
Ο υπουργός Πολιτισμού, Alberto Bonisoli, δήλωσε ότι η οργάνωση που ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Προέδρου trump χρησιμοποιούσε για τη διοίκηση της μονής Τρισούλτι, δεν εκπληρούσε τις προϋποθέσεις για τη μίσθωση του χώρου, δεν κατέβαλε όπως έπρεπε το μίσθωμα και δεν είχε εκτελέσει εργασίες συντήρησης.
"Μετά από επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο μου, οι νομικές υπηρεσίες του κράτους συμφώνησαν με την απόφασή μας να ανακαλέσουμε την άδεια χρήσης του Trisulti", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός στους Times του Λονδίνου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης