Διεθνή

Αισιοδοξία στο Μεξικό για την έκβαση του εμπορικού διαλόγου με τις ΗΠΑ

Αισιοδοξία στο Μεξικό για την έκβαση του εμπορικού διαλόγου με τις ΗΠΑ
O Trump έχει δηλώσει, πως θα επιβάλλει δασμούς στις 10 Ιουνίου, εάν το Μεξικό δεν σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές
Ενθαρρυμένος δηλώνει ο πρόεδρος του Μεξικού, Andres Manuel Lopez Obrador  από την θέληση των ΗΠΑ για την διεξαγωγή ενός διαλόγου σχετικά με το σχέδιο του προέδρου Donald Trump για την επιβολή δασμών σε μεξικανικά προϊόντα.
Ο ίδιος αναμένει θετικά αποτελέσματα από μία συνάντηση που θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, με την αμερικανική πλευρά.
O Trump έχει δηλώσει, πως θα επιβάλλει δασμούς στις 10 Ιουνίου, εάν το Μεξικό δεν σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές κυρίως από την κεντρική Ασία, στα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.
Το τελεσίγραφο από τον Trump είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία εξωτερικής πολιτικής για τον Obrador και μια δύσκολη άσκηση για τις δυνάμεις ασφαλείας του Μεξικού, που πέραν των μεταναστευτικών ροών έχουν  να  αντιμετωπίσουν και τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.
Η οικονομία του Μεξικού, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ, συρρικνώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 και θα υποχωρούσε περαιτέρω, εάν η κυβέρνηση Trump είχε επιβάλει ήδη δασμούς σε βάρος του.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης