Στην Καλαμάτα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Χαρίτσης - Τι δήλωσε

Στην Καλαμάτα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Χαρίτσης - Τι δήλωσε
«Είναι μία πολύ κρίσιμη εκλογή, η οποία θα κρίνει πολιτικά και το μέλλον της αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο Α. Χαρίτσης
Στην Καλαμάτα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
Αφού ψήφισε, ο κ. Χαρίτσης σε δηλώσεις του υπογράμμισε την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στη σημερινή εκλογική διαδικασία.
Όπως είπε «θεωρώ ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη θεσμική υποχρέωση και με την προσωπική του συμμετοχή να δίνει το παράδειγμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες για την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.
Για αυτό, όπως και την προηγούμενη βδομάδα, έτσι και σήμερα επέλεξα να συμμετέχω στις εκλογές κατά την έναρξη της διαδικασίας».
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση «είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική να έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία να προχωρήσουν σε μια δουλειά στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών».
Κατά τον ίδιο, «είναι μία πολύ κρίσιμη εκλογή, η οποία θα κρίνει πολιτικά και το μέλλον της αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δουλειά που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ολοκληρώνεται σήμερα για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών μία επίπονη δουλειά, η οποία ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις πιο δύσκολες εκλογές, οι οποίες έχουν διοργανωθεί ποτέ από το ελληνικό κράτος».
Σημείωσε πως «ήταν μία προσπάθεια συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων, η οποία στέφθηκε τελικά με επιτυχία, παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα, και νομίζω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη διαδικασία κατανόησαν τον βαθμό δυσκολίας και την προσπάθεια η οποία έγινε».
Τέλος, ο κ. Χαρίτσης συνεχάρη τους εργαζόμενους που όπως είπε, «με την δουλειά τους και με το υψηλό αίσθημα δημοσίου συμφέροντος βοήθησαν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η σημαντική διαδικασία χωρίς προβλήματα» και κατέληξε σημειώνοντας πως «είναι μία σημαντική παρακαταθήκη όλη αυτή η προσπάθεια, συνολικά για την ελληνική δημόσια διοίκηση».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS