Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκηνικό διάλυσης σε ΚΙΝΑΛ - Αποχώρηση Λιντζέρη, Οικονομίδη, Μπουμπούλη

Σκηνικό διάλυσης σε ΚΙΝΑΛ - Αποχώρηση Λιντζέρη, Οικονομίδη, Μπουμπούλη
«Η κα Γεννηματά αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης», σημειώνει ο κ. Λιντζέρης 
Σε καζάνι που βράζει έχει εξελιχθεί το Κίνημα Αλλαγής μετά τη σύγκρουση της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Την απόφαση τους να αποχωρήσουν από το κόμμα ανακοίνωσαν τρία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.
Ο λόγος για τους Δημήτρη Λιντζέρη και Γιάννη Οικονομίδη, οι οποίοι εκτόξευσαν βαριές κατηγορίες κατά της κ. Γεννηματά.
Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Γιώτα Μπουμπούλη, η οποία έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας.

Η αποχώρηση Λιντζέρη

Την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Β' περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης.
«O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Λιντζέρης σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης.
Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.
Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας.
Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά.
Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ,», σημειώνει ο κ. Λιντζέρης και προσθέτει:
«Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια.
Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη».



H παραίτηση Οικονομίδη

Την παραίτηση του από τη θέση του γραμματέα τομέα Πολιτικής Υποδομών - Μεταφορών του Κινήματος Αλλαγής υπέβαλε ο Γιάννης Οικονομίδης, με βαριές κατηγορίες κατά της Φώφης Γεννηματά για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Οικονομίδης χαρακτηρίζει «κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική» την απόφαση της κ. Γεννηματά να προτείνει στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ.
Ακόμη επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή «προσβάλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του Κινήματός μας και ισοδυναμεί με την διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής».
Ο κ. Οικονομίδης επισημαίνει στην επιστολή του ότι μια τέτοια μια τέτοια απόφαση διχάζει το ΚΙΝΑΛ και «οδηγεί τον πολιτικό μας φορέα, για μια ακόμη φορά, σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής».

Αιχμές από Μπουμπούλη

Από την πλευρά της, η κ. Μπουμπούλη, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ έκανε γνωστό πως αποσύρεται, όπως αναφέρει το agrinionews.gr.
Ωστόσο, διευκρινίζει πως αποσύρεται καθώς διαφωνεί και με την απόφαση της προέδρου να στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα για τον δήμο Αγρινίου και για την περιφέρεια (Κατσιφάρα).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης