Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας θα προκαλέσει μεγάλη ύφεση διεθνώς

Morgan Stanley: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας θα προκαλέσει μεγάλη ύφεση διεθνώς
Η ύφεση θα μπορούσε να ξεκινήσει εντός των επόμενων εννέα μηνών
Σοβαρό κίνδυνο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας βλέπει η Morgan Stanley στην περίπτωση που συνεχιστεί ο αμείλικτος εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Οι επενδυτές μπορεί ακόμα να υποτιμούν τον πλήρη κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία από τον εμπορικό πόλεμοo ΗΠΑ - Κίνας, ακόμα κι αν τα αμερικανικά αποθέματα έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα του χρόνου.
«Η ύφεση θα μπορούσε να ξεκινήσει εντός των επόμενων εννέα μηνών στην περίπτωση που ο Αμερικανός Πρόεδρος Trump πιέσει για την επιβολή των δασμών του 25% σε πρόσθετες κινεζικές εισαγωγές ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Κίνα απαντήσει με αντίποινα» εκτιμά ο Chetan Ahya, επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley .
Το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης Trump και της Κίνας κλιμακώθηκε καθώς κάθε πλευρά κατηγορεί τον άλλον για την κατάρρευση των συνομιλιών.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Trump γιόρτασε τις εμπορικές πολιτικές του και την πρόσφατη κίνηση για επιβολή δασμών στα μεξικανικά προϊόντα ως απάντηση στην παράνομη μετανάστευση.
«Αν και τα αποθέματα έχουν μειωθεί, οι επενδυτές εξακολουθούν να αγνοούν τον αντίκτυπο που θα έχει ο εμπορικός πόλεμος στις παγκόσμιες μακροοικονομικές προοπτικές», υπογραμμίζει ο Ahya λέγοντας ότι «η ανάπτυξη θα υποστεί πλήγμα καθώς το κόστος των προϊόντων θα αυξηθεί σημαντικά και η καταναλωτική ζήτηση θα επιβραδύνεται.
Η λήψη πολιτικών αποφάσεων πιθανότατα θα αργήσει και δεν θα καταφέρει να αναστρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις από τις αυξήσεις των δασμών στα προϊόντα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης